01 mars 2010, av Oskar

Full kvot inför nästa säsong!

I DN berättar Joakim Abrahamsson att Sverige lyckats roffa åt sig full kvot för både sprint och distans på herr och damsidan inför nästa säsong! Det betyder 6 personer per start!! 2010/2011 kan bli en rolig vinter!

I intervjun pratar man mycket om att man kommer ge unga åkare chansen framöver. Det är ju bra, men bara man inte får dille på juniorer och glömmer bort alla late bloomers. Se bara på Johan Olsson, Daniel Rickardsson med flera. För en del tar det lite längre tid och jag hoppas ledningen förstår det och även plockar in lite äldre förmågor också. Jag litar dock på gänget som styr, dom har gjort det väldigt bra, bortsett från kanske petningen av Mathias Fredriksson till Otepää.

Jocke berättar även att ingen av OS-åkarna förutom kanske Anders Södergren kommer åka i Lahtis helgen.

Läs mer: DN

85 kommentarer till ”Full kvot inför nästa säsong!”

BVra att vc drar igång här direkt, dagen har varit tråkig utan OS.. Som livet helt plötsligt blev väldigt annorlunda..

Inlagd: 2010-03-02, 00:43
Skriven av: bergelius

Mycket underligt att lägga en stafett i Lahtis direkt efter OS, men bara ha en enda tidigare på säsongen.

Inlagd: 2010-03-02, 06:26
Skriven av: Kurt

Har Mathias Fredriksson inte stulat med dom

Är de inte så att Mathias Fredriksson alltd haft problem att anpassa sig i ett lag… har han inte bråkat med nästan alla förbundskaptener Peken Bråten å Alsgaard kommer inte ihåg hur han fungerade med Dalen

Inlagd: 2010-03-02, 07:56
Skriven av: jossa

första redan blev fel i mitt senaste inlägg

Inlagd: 2010-03-02, 07:57
Skriven av: jossa

Tycker också det är synd med Lahtis, hade hoppats en smula på att vi skulle få se en uppföljning nu när alla är i så bra form, men samtidigt förstår man att dem behöver/vill vila efter ett lyckat OS.
Jobbigt att säsongen snart är över…:(

Inlagd: 2010-03-02, 08:36
Skriven av: Adrian

Synd att man inte ställer lite vassare frågor till Abris när man har chansen. Under OS kunde man notera att man sidstepppade Anna Olsson i sprintstafetten vilket måste varit en tabbe . Att Kalla ej bytte skidor på tremilen var ju ett annat frågetecken som man vill ha svar på tycker jag

Inlagd: 2010-03-02, 08:41
Skriven av: GunnarK

Håller med GunnarK. Varför får alrdig Ingesson och Abrahamsson några svåra frågor. Däremot var det riktigt att Haag åkte sprintstafetten. Jag anser att det värsta misstag denna säsongen var petningen av Fredriksson. Om Rickardsson någon blivit sjuk inför stafetten så hade ett svenskt lag kunnat bli etta eller tvåa med Fredriksson i laget. Att ta en sådan risk helt i onödan är bara helt märkligt.

Väldigt märkligt att ha en stafett nu. Vet vi om Mats Larsson kommer att åka i Lahtis? Fredriksson ska väl åka Vasaloppet och han hade väl kanske inte fått chansen oavsätt.

Jag tror Oskar är inne på ett bra spår. Det är faktiskt ingen av Sveriges bästa åkare just nu som slagit igenom som första års senior eller junior. Hellner var relativt ung när han gjorde bra lopp, men det är först ifjol som han verkligen slog till.

Inlagd: 2010-03-02, 09:05
Skriven av: Alexander

Exakt Alexander . Man måste få svar på vissa frågor som hänger i luften. När det gäller WC i Lahtis ställer tydligen bla Norge upp med Os-gängetVarför inte vi?

Inlagd: 2010-03-02, 09:12
Skriven av: GunnarK

Helt rätt att peta A Olsson i stafetten.. ( med Anna O i stafetten hade vi riskerat att bli fyra)Kalla tog bestutet själv att inte byta skidor.. hon ville inte förstöra sin åk rytm..

Fredriksson har varit ett problem för många förbundskaptener genom åren… i efterhand var de ju rätt att inte ta med han..

Inlagd: 2010-03-02, 09:15
Skriven av: jossa

jossa; vi tycker alla olika på nåt sätt men det vore ju skoj om man fick veta vad ledningen tycker och tänker för det är ju ändå dom som har makten att besluta i viktiga frågor kring åkandet

Inlagd: 2010-03-02, 09:25
Skriven av: GunnarK

helt rätt GunnarK

Inlagd: 2010-03-02, 09:27
Skriven av: jossa

GunnarK: Kalla bestämmer ju själv om hon vill byta skidor och hon gjorde rätt, lätt för dig å tro det hade gått mycket bättre om hon bytt.

Anna Olsson var inte nog bra enligt förbundskaptenerna och det tycker jag också hon är ju sämre i fristil.

Fredriksson var också rätt att peta.

Inlagd: 2010-03-02, 09:37
Skriven av: Andreas P

Synd att Hellner inte kör, han kan nå topp3 i världscupen. Vi kan faktiskt få en extra plats i herrsprint också om Jönsson behåller sin ledning efter Drammen, Kollen och Royal Palace Sprint.

Inlagd: 2010-03-02, 09:56
Skriven av: Jonas

Er det nesten ingen svensker som skal til Lahti altså? Da blir det jo litt preg av B-tevling. Northug og Bjørgen kjører i alle fall dobbeljakten, men er usikker på stafetten. Den stafetten der betyr vel ikke noe særlig for noen av løperne vil jeg tro.

Inlagd: 2010-03-02, 10:00
Skriven av: Tor

Tycker de är klokt av OS åkarna att avstå Lahtis.. vila å ladda upp för en bra avslutning.. många tuffa lopp kvar kollesn 5 mil + avslutningen kan vara bra att komma utvilad till dom tävlingarna

Inlagd: 2010-03-02, 10:18
Skriven av: jossa

Det är väl mest yngre åkare som ska få chansen i Lahti, Mia Eriksson är uttagen.

Inlagd: 2010-03-02, 10:33
Skriven av: Andreas P

Hur går snacket i Norge när det gäller standarden på åkarna bakom Northug och Björgen? Ser man någon ny jättetalang som kan fylla på? Framför allt herrsidan ser ovanligt blek ut, i synnerhet på fristil.

Inlagd: 2010-03-02, 10:33
Skriven av: Anders

Snakket går med på treningsmetoder. De skal gjøre en grundig analyse av treningsmetodikken de beste følger, og se på hva som kan gjøres annerledes.

Jeg tror norsk herrelangrenn er tilbake allerede til VM i Oslo, men det er en jobb å gjøre.

Inlagd: 2010-03-02, 10:46
Skriven av: Tor

Tor: Vad är det för träningsmetoder som diskuteras. Vad anses (för tillfället) vara det som fungerar/inte fungerar? Tränar själv väldigt mycket så jag är intresserad hur diskussionen går :)

Som jag har förstått det många norska längdåkare (t.ex. Björgen) som tog 4 x 4 konceptet lite väl långt…?

Inlagd: 2010-03-02, 11:00
Skriven av: Petter

Therese Johaug bytte ju tränare och det har ju inte funkat i år, vad var det som blev fel?

Inlagd: 2010-03-02, 11:02
Skriven av: Andreas P

Håller med tråkigt utan OS, vad gör man ju då liksom… :) jag som Västeråsare kan ju iaf följa bandyn ett litet tag till.
Hoppas laget löser problemen/kontrakten med ledarna så de kan stanna kvar, tråkigt och bryta ett team som fungerar.
Förhoppningvis är nästa säsong med bra mix av alla åldersgrupper från Södergren och co till juniorerna. Viktigast måste väl endå en dialog med de aktiva vara.
Verkar det vara någon med än Anna O som funderar på avhopp i svenska laget?

Inlagd: 2010-03-02, 11:05
Skriven av: Sanna

Lahti ja, tror inte så många OS åkare än motivarade att åka nu. Vill väl hem å sova i sina egna sängar och vara med familjen ett tag. Dessutom fokuserar väl svenska laget på avslutningen, Falun! :)

Inlagd: 2010-03-02, 11:07
Skriven av: Sanna

I følge langrenn.com skal de involvere en del idrettsfaglige og bevegelsestekniske fagmiljøer, og gjøre en fullstendig kartlegging av treningsfilosofier. Det norske landslaget har ikke hatt noen klar treningsfilosofi mener de.

Marit Bjørgen er jo blitt veldig mye bedre blant annet ved å trene mye alternativt utenom sesong, og mindre skispesifikt. Det samme kan sies om de norske svømmerne som har tatt mye medaljer i VM og EM de siste år. Deres filosofi er mye alternativ trening. Ski, sykkel, løp, roing, etc.

Men det blir i alle fall spennende å følge debatten fremover. Det er alltid artig å følge debatter om synspunkter på treningsfilosofi.

Inlagd: 2010-03-02, 11:08
Skriven av: Tor

Jag fortsätter hoppas på fler åkare som satsar på distans. Sprint är kul men det som känns viktigt i slutändan är resultaten i distanstävlingarna.
Jag är inget jättefan av Northug men måste ge han cred för att han är så bred i sitt register, han kan verkligen ha chans i alla tävlingar oavsett stil. Kalla visade lite detta när hon vann Tour de Ski men hon har ju fortfarande sitta svaga kort i klassisk stil…men jag är övertygad om att hon kommer utveckla detta fullt ut med åren.

Inlagd: 2010-03-02, 11:40
Skriven av: Adrian

Nu börjar detta bli irriterande:
http://www.dagbladet.no/2010/03/02/sport/ol_i_vancouver/ol_2010/langrenn/alpint/10647346/

Gunde säger bara det i stort sätt alla landslag utom det norska anser om Northug.

Inlagd: 2010-03-02, 12:06
Skriven av: Alexander

Ex på icke skispesifik träning är Julia Mancusos Hawaii-beachkör med surf, löp med sten på havsbotten, sandhopp m.m. och det gick ju rätt bra i OS.

Har inte Kalla lite att bevisa på längre distanser? Känslan är att Haag är starkare. CK är grym på 10 och ett monster i stafett (värsta sen Belmondo) men floppade ju i Liberec VM på tremil trots fri stil. Har CK vunnit en tremil?

Inlagd: 2010-03-02, 12:09
Skriven av: gnällspik

Kalla har varit på Pallen i kollen på 3 mil vunnit SM… tror Haag är bättre på en klassisk 3 mil väldigt synd att hon blev sjuk hon å vi kan ha missat 2 medaljer på hennes sjukdom

Inlagd: 2010-03-02, 12:12
Skriven av: jossa

Vet ikke om dere følger mye med på sykkel, men norske Edvald Boasson Hagen (som er et av de største, kanskje det største talentet i sykkelsporten) bedriver mye alternativ trening og har veldig suksess med det. Når andre reiser til varmere strøk på vinteren, bare for å kunne sykle, så bor han mesteparten av vinteren i Oslo, går på langrenn, sykler terrengsykkel på isen osv osv osv.Personlig er jeg veldig fan av å gjøre det sånn.

Inlagd: 2010-03-02, 12:17
Skriven av: Clint

Håller med om att det var väldigt synd att Anna H blev sjuk, tror faktiskt hon slår Kalla 8 ggr av 10 på 3 mil klassiskt! Så en medalj hade nog inte varit långt borta. Men nu blev det tyvärr som det blev. Någon som vet vilka mer än Mia Eriksson som skall åka i Lahtis. Eva Svensson, Hanna Brodin och Lisa Larsen lär väl ligga bra till? eller får kanske Emma Wikén chansen?

Inlagd: 2010-03-02, 12:24
Skriven av: Göran

Min högst personliga ranking av längskidornas olika tävlingar vid OS. Försöker att inte se med alltför svenska ögon, men det går nog inte att undvika.

1. Double pursuit (herrar)
På grund av spänningsmomentet genom fristilsdelen av loppet, där Johan Olsson och svenskarna gjorde loppet intressant. En dramatisk avslutning med stavbrott och spurtduell mellan de starkaste åkarna gjorde mig övertygad om att det här är en tävlingsform som faktiskt är rolig, och den enda masstart som är befogad.

2. 15 km fritt (herrar). Intervallstart som bevisade att spänningen är bra mycket större än i masstart. Skiftande ledare och en magnifik utklassning av Dario Cologna i rättvisa förhållanden.

3. Sprint (damer). Petra Majdic är den som gör att sprintloppet får plats högt upp på listan. Första individuella guldet till Björgen efter en suverän insats är också ett plus.

4. Stafett (herrar). Det här är det mest nervkittlande dramat i längdskidvärlden. Herrstafetten bjuder alltid på spänning, så även denna gång även om det blev solklar seger till Sverige. Northugs grymma satsning på sistasträckan fick stafetten att leva ända in i mål. Kul också med tjeckiens bronsmedalj, fler nationer behöver framgångar än de nordiska länderna.

5. 10 km fritt (damer). Intervallstart korar de bästa skidåkarna. Vacker skidåkning från giganterna inom sporten. Alltför solklar seger till Kalla för att det skulle bli helt spännande ända in till mål.

6. Double pursuit (damer). Björgen krossar motståndet i en svängig tävling med rafflande dramatik därbakom.

7. 30km klassiskt (damer). De två största profilerna inom damskidor möts i en benhård duell på upploppet. Att bronsmedaljen avgörs pga skidbyte på Saarinen drar ner betyget då skidbyte inte har något i sporten att göra i en annars fin tävling där banorna är tillräckligt hårda för damerna för att skapa luckor i fältet.

8. Sprint (herrar). Rysk uppvisning i en final som förstördes av fall. Annars ett bevis på att något är fel när det gäller upplägget, då det är för stor fördel för de som går tidiga kvarts och semifinaler.

9. Stafett (damer). Blev aldrig någon riktigt spännande historia tyvärr, trots Kallas fina åkning.

10. Sprintstafett (damer). Menlös tävlingsform.

11. Sprintstafett (herrar). Menlös tävlingsform.

Inlagd: 2010-03-02, 12:46
Skriven av: Anders

Glömde 50km klassisk herrar. Inte konstigt kanske eftersom den var ett sömnpiller. Felaktigt utstakade banor, idiotiska skidbyten och rent utsagt trist.

Inlagd: 2010-03-02, 12:48
Skriven av: Anders

jossa: Jo tror att nu i OS hade Haag varit bättre men om det körs några lopp under en säsong tror jag mer på Kalla men nu gör det ju inte det.

Sm 3 milen i år har individuell start och går i fristil.

Inlagd: 2010-03-02, 12:51
Skriven av: Andreas P

Anders: 50KM Herrar masstart med skidbyten var det tråkigaste loppet under hela OS.

Sprint (damer) skulle jag byta plats med 10 km fritt (damer).

Inlagd: 2010-03-02, 12:56
Skriven av: Andreas P

Tyvärr måste jag göra alla Haagfans besvikna. Senast Kalla och Haag möttes på klassisk tremil var sm 2009 då vann Kalla med över 2 min. Så Haag får träna lite mer tror jag

Inlagd: 2010-03-02, 12:59
Skriven av: GunnarK

GunnarK: Jag håller med dig kollade just resultaten från SM 2009 men trodde det var fristil.

Inlagd: 2010-03-02, 13:01
Skriven av: Andreas P

Haag var helt ur form just då två sjukdoms perioder innan.. bara titta på hennes resultat på slutet av förra året..

Inlagd: 2010-03-02, 13:11
Skriven av: jossa

Hehe, nå det kommer ju mera 30km lopp i framtiden.

Inlagd: 2010-03-02, 13:23
Skriven av: Andreas P

GunnarK: Anna Haag är bättre i år. Tror SM 3 milen blir en spännade duell.

Inlagd: 2010-03-02, 13:32
Skriven av: Sten

Håller helt med om 5milen den var som vanligt sämst trots svensk medverkan…den måste helt enkelt gå tillbaka till intervall…som vi älskar den! Skidbyten? ska man har kvar detta moment så tycker jag att max 1 byte skulle få genomföras med anledning att den som vallat bort sig har iaf en chans att göra ett bra lopp…3 byten gör det hela rörigt samt löjligt och att icke förglömma orättvist för lag med mindre finansierande vallateam.

Inlagd: 2010-03-02, 13:41
Skriven av: Adrian

Jag är övertygad om att Kalla kommer bli ännu bättre i klassiskt med åren dock inte bäst, tror inte hon har den naturliga fallenhet som krävs för att bli riktigt stark i klassiskt. Dock tyckte jag det var märkligt att hon föll ihop såpass mycket i skiathlon på OS, hon har ju själv sagt att hon tränat en del inför detta lopp med just skiathlonpass. Att endast fallet som skedde i ett icke kritiskt läge av loppet samt i det lättåkta stadiumområdet skulle orsaka att hon får gå sig stum i klassiska delen förstår jag inte. I 30km klassisk hängde hon på fint i det lite lägre tempot. Kan det vara det högre tempot på 15km som hon inte riktigt klarar?

Inlagd: 2010-03-02, 13:53
Skriven av: Adrian

Haag är nog bättre på en 30km masstart men Kalla är bättre vid en individuell start. Kalla saknar lite självförtroende i masstarter. Så OS loppet var väldigt betydelsefullt för henne. Haag har ofta gjort sina bästa lopp i masstart. Vi såg ju i Oteepä när Kalla åkte ifatt Haag på 10km klassisk att hon har hög kapacitet.

Inlagd: 2010-03-02, 13:56
Skriven av: nisse

Andreas P;
”kommer ju mera 30km lopp i framtiden”

Eller ska vi den här gången hålla på Ulvang som vill göra som friidrotten.

Samma distanser för herrar och damer, alltså 50 km!

Inlagd: 2010-03-02, 13:58
Skriven av: Elin

Jag tror, som Tor, att de norska distansåkarna bakom Petter kommer att göra mycket bättre ifrån sig till nästa säsong. Det finns i Norge, till skillnad från Sverige, en mycket stor bredd bakom de allra bästa, där nya åkare kan poppa upp och slå igenom. Se bara hur Norge dominerar Skandinaviska cupen på herrsidan.

Inlagd: 2010-03-02, 14:08
Skriven av: josef D

Kalla har lätt för att stressa upp sig i man/man lägen. Och blir man stressad blir man snabbt trött. Hon är jätte rädd att tappa sekunder till täten och har alldeles för stor respekt för dom bästa klassiska åkarna. Men det går över mer och mer. I mindre tävlingar som på SM åkte hon en helt fantastisk DP där hon drog stenhårt hela klassiska delen och Haag hade fullt upp att hänga med och inga problem vid övergången till fritt heller. Så hon är en känslig juvel än så länge.

Inlagd: 2010-03-02, 14:08
Skriven av: nisse

Ja Josef det är lite oroväckande ur svensk synpunkt men man får hoppas att dessa enorma framgångar för svenska disstansherrarna sporrar ungtupparna, att de får motivationen att lägga ner den tid som krävs för att nå toppen. Jag tror det betyder en hel del för de 15-17åringar som har talang men kanske tvivlar på vilken väg de ska gå att se framgångarna i OS. Sen tror jag vi har ett förbund som är på rätt väg när det gäller utvecklingen för de unga och nya.

Inlagd: 2010-03-02, 14:17
Skriven av: Adrian

Nån som vet vilka som är uttagna till Lahtis? Jag hoppas på dessa iaf:

Hanna Brodin
Lisa Larsen
Anna Simberg
Emma Wiken

Anders Södergren
Fredrik Karlsson
Jens Eriksson
Martin Johansson

Mathias Fredriksson,Rickar Andreasson och Jörgen Brink lär köra Vasaloppet.

Inlagd: 2010-03-02, 14:21
Skriven av: Daniel

Adrian;

Om vi backar till 15-åringar tänk på att ca 50 tävlingar har ställts in efter jul och ett stort antal före jul.

Jag har träffat flera som knappast tävlat.
En del har åkt max 25% av de tävlingar de varit anmälda till.

Hur får de motivation?
Byter de gren som en flicka sa till mig.
Hon skulle satsa på handboll nästa säasong.

Inlagd: 2010-03-02, 14:27
Skriven av: Elin

15 år och yngre har -15 som köldgräns

Inlagd: 2010-03-02, 14:28
Skriven av: Elin

….. Vi kan ju inte gnälla att 50tal tävlingar ställts in när 100-tals istället kan ha körts i södra Sverige.. … :)
Varför skulle Mathias Fredriksson tagits med till OS??? fanns en fullgod reserv i Emil Jönsson som inte hade gjort bort sig på startsträckan.
För övrigt förstå inte jag varför Sverige skippar Lahtis när det finns fina VC-poäng och pengar att tjäna nu när det är tre veckor kvar av den riktiga skidsäsongen. Och att man sedan har en stafett där ingen utav de bästa kommer att åka är ju helt sjukt.. Om inte svenskar och övriga inte tänker sig för tillräckligt kommer det tyska sponsorerna att sluta sponsa världscupen . Dår är det läge att jaga termosar i Åsarna, Offerdal eller Lima istället.

Inlagd: 2010-03-02, 14:35
Skriven av: svegon

Jag tror ändå att det är klokt att spara på dom lite efter OS. Kollen är betydligt viktigare tävling med VM i sikte. Och i Falun vill vi ju se dom i bra slag.

Inlagd: 2010-03-02, 14:41
Skriven av: nisse

En som jag hoppas får chansen på damsidan är Eva Svensson som har haft en fin säsong.

Inlagd: 2010-03-02, 14:47
Skriven av: josef D

Högst personlig betygsättning av de olika landslagen:

5P: Sverige, Norge. Sverige med 3 guld, 2 silver och 2 brons och Norge med 5 guld, 2 silver och 2 brons får nästintill maximal utdelning. Norge hålls uppe av två åkare, men det räcker ju.

4P: Polen. Enmanslandslaget Kowalczyk tar ett guld, ett silver och ett brons. Imponerande även om man trodde på ett guld till.

3P: Tyskland & Slovenien. Tyskland får nog vara mer än nöjda med medaljskörden på ett guld och fyra silver. Missen i herrstafetten drar ner betyget. Dags för generationsväxling? Sloveniens Majdic är så ensam så, men gör en heroisk insats i sprinten som lär bli ihågkommen. Det är helt ok för deras del.

2P: Tjeckien, Schweiz, Ryssland & Estland. Tjeckerna tar brons på stafett vilket är imponerande. Bauer får med sig ett brons vilket är en besvikelse, men med små marginaler så. Cologna räddar Schweizarna med sitt guld och är inte långt ifrån på femmilen, annars en bedrövlig insats på herrstafetten. Ryssarna underpresterar på allt utom sprint. Ett guld räcker knappt för godkänt, men sprintuppvisningen var magnifik. Smigun tar ett fint silver, men har inget annat att komma med resten av OS. För lite klassiskt tycker Veerpalu och kommer tillbaka nästa år.

1P: Finland, Italien & Canada. Nej nej nej. Finland tar två ynka brons och Piller-Cotterer var den enda italienare som verkade vara på plats. Canada har en bra bit kvar till toppen trots hemmaplan och talangfulla åkare.

0P: Frankrike. Herregud, vad höll de på med? Illustreras kanske bäst av Gaillard med vurpor och trassliga skidbyten. Inte en enda medalj är ett fiasko.

Inlagd: 2010-03-02, 14:56
Skriven av: Anders

Elin: Jo jag vet att Ulvang vill ha samma distanser i både dam och herrlopp få se hur det blir med det, personligen har jag inget emot det.

nisse: Sen är det ju upp till åkarna vad dom vill åka tror inte Hellner vill åka i Finland till helgen.

Inlagd: 2010-03-02, 15:01
Skriven av: Andreas P

Av de fem mest besedda evenemangen i OS var fyra längdtävlingar och en skidskyttetävling. 5milen sågs av 2,5 miljoner men det spelar ju en viss roll vilken dag loppen körs.

Inlagd: 2010-03-02, 15:04
Skriven av: Andreas P

svegon;
”100-tals istället kan ha körts i södra Sverige”

Södra Sverige? Vi har haft inställda tävlingar i Uppland och Västergötland.

Jag har träffat tillräckligt många ungdomar som gnällt och varit besvikna.
De vill tävla!

Du kanske också ska tänka på deras möjlighet att träna.

Talade med två klubbledare förra veckan som hade ställt in alla träningar under två veckor.
Dessutom hade de bara kört en av tre planerade ungdomsträningar vissa andra veckor.

Inlagd: 2010-03-02, 15:04
Skriven av: Elin

Daniel: Tycker nog att Eva Svensson har gjort sig betydligt med förtjänt av VC platsen än Anna Simberg! Som väl inte har kunnat tävla särskilt mycket i år och när hon åkt har det väl varit långt ifrån hennes normala form. När jag bedömde styrkeförhållanden mellan Anna H och Kalla till Haag:s fördel var det med tanke på masstart-klassiskt 30km-internationellt startfällt. Haag har en fruktansvärd skalle i dom lägena.

Inlagd: 2010-03-02, 15:09
Skriven av: Göran

Andreas P;
Samma distanser.
JA!

Då dyker ett nytt problem upp.
För några år sen diskuterades att ändra 5-milen till 6 mil.

På så sätt skulle den kritiska gränsen som ligger vid ca två timmar tävlande passeras.
Alltså tillbaka till en segrartid runt 2,5 timmar.

Inlagd: 2010-03-02, 15:16
Skriven av: Elin

Hur många 30 km masstart klassiskt har Haag/Kalla åkt tror ni

Inlagd: 2010-03-02, 15:20
Skriven av: GunnarK

Elin: jag förstår inte riktigt vad du är ute efter. Vädret har varit som det har varit och tävlingar blivit inställda. Inte så mycket att göra åt det. Det är inget som skidförbundet eller förbundskaptenerna kan göra något åt.

Inlagd: 2010-03-02, 15:42
Skriven av: swestam

GunnarK:Dom har säkert åkt färre än 5?

Inlagd: 2010-03-02, 15:44
Skriven av: Göran

Kalla och Haag har endast åkt en tidigare och det var i Liberec.
Och det var ju inte uppmuntrande, men det är dags för revansch hoppas jag.

Inlagd: 2010-03-02, 15:47
Skriven av: nisse

swestam;

Självklart kan vi inte råda över vädret.

Jag bara redovisar vad jag hör ungdomsledare prata om.
De är bekymrade.

Inlagd: 2010-03-02, 15:51
Skriven av: Elin

Sorry! Jag trodde du menade i fristil
då det är fristil i Kollen.
Men klassisk så var det väl den andra för Kalla. Och Haag har bara åkt en i Trondheim.

Inlagd: 2010-03-02, 15:51
Skriven av: nisse

Enligt FIS har Haag bara åkt 2 såna här lopp under hela karriären och det är inte mycket att dra slutsatser på

Inlagd: 2010-03-02, 16:01
Skriven av: GunnarK

Kalla har åkt 2 3 mil masstart fritt å tre masstart i klassiskt sedan 3 mil individuell start är en klassisk å en i fritt…

Inlagd: 2010-03-02, 16:02
Skriven av: jossa

Men totalt sett så är både Haag och Kalla rookies när det gäller 30km.
Hoppas dom kör SM 30 och 50km i masstart det är lika bra att vänja dom vid detta.

Inlagd: 2010-03-02, 16:02
Skriven av: nisse

Ska Martin Johansson åka i Lahtis?

Hörde att han och Michel Smola skulle åka till Spanien.
Orienteringsträning!

Inlagd: 2010-03-02, 16:02
Skriven av: Elin

Masstart i klassikt har oftast fungerat bra för Haag.. sedan är de väl så på damsidan att klarar man 15 km så klarar man 30 km så har de varit…

Inlagd: 2010-03-02, 16:06
Skriven av: jossa

Hur många 30km har Björgen, Kowaltzyk och Saarinen? Gissar på 20 var.

Inlagd: 2010-03-02, 16:12
Skriven av: nisse

Har inte Sverige tagit ut nåt lag ännu? Det är ju Tisdag!

Men alltså har inte WC programmet varit tidernas sämsta planering denhär säsongen? Alldeles för tätt program. Först kördes TDS alldeles för sent och sen kom Otepää och Rybinsk för tätt på. Nu kör man Lahtis mindre än en vecka efter OS.

Åkarna har ju inte en chans att satsa på världscupen vid sidan av OS. Hatten av för Kowalzcyk och Northug som lyckades ta OS guld trots att de även prioriterat världscupen.

Inlagd: 2010-03-02, 16:20
Skriven av: Frans

Dom har inte ens landat än. Jag tvivlar på att Södergren startar i Lahtis. Han vill nog hem.

Inlagd: 2010-03-02, 16:30
Skriven av: nisse

Nisse: dom tjejerna är ju äldre så inte så konstigt om dom har fler.. Men faktum är att Kowaltzyk å Kalla åkt lika många 7st Björgen å Saarinen 16 tror jag de va..

Inlagd: 2010-03-02, 16:32
Skriven av: jossa

Roligt med betygssättning på landslagen Anders! Jag tycker Kanada förtjänar bättre betyg, de gjorde det bra jämfört med vilka resultat de presterat tidigare. De visar riktigt fin bredd på herrsidan, även om de inte får till en fullträff.

Inlagd: 2010-03-02, 16:35
Skriven av: josef D

Enligt Dalarnas Tidning är följande uttagna till världscuptävlingarna i Lahti:

Damer: Eva Svensson, Hanna Brodin, Lisa Larsen, Emma Wiken, Mia Eriksson

Herrar: Anders Södergren, Tiio Söderhielm, Jens Eriksson, Anders Svanebo, Fredrik Karlsson

Man kan också notera att Eva Svensson har en friplats till alla kvarvarande världscuptävlingar då hon slutade på tredje plats i Skandinaviska cupen.

Inlagd: 2010-03-02, 16:54
Skriven av: swestam

Tyska stafettlaget är lite som de svenska,de får lätt problem om någon är sjuk, eller har en dålig dag. Däremot har alla av dem hög ålder och snart avslutar sin karriär. Verkar vara ett långt hopp till nästa generation.. ? förutom Frasse å Tcshanrke (eller hur han nu stavas)

Inlagd: 2010-03-02, 18:38
Skriven av: Sanna

Norska laget till Lahti:

Damer:
Therese Johaug, Vibeke Skofterud, Marit Bjørgen, Kristin Størmer Steira, Marte Kristoffersen, Astrid Jacobsen, Ingvild Flugstad Østberg (friplats), Marte Elden (friplats)

Herrar:
Eldar Rønning, Petter Northug, Tord Asle Gjerdalen, Martin Johnsrud Sundby, Simen Østensen, Petter Eliassen, Kristian Tettli Rennemo (friplats), Sjur Røthe (friplats), Hans Petter Lykkja (friplats)

Inlagd: 2010-03-02, 19:23
Skriven av: swestam

Var det inte idag laget skulle komma?
Har inte sett nått i TV.

Inlagd: 2010-03-02, 19:27
Skriven av: nisse

Nisse: 4:an hade intervju med både Kalla och Hellner

Inlagd: 2010-03-02, 20:16
Skriven av: Gunnar K

.. kylan.. jovisst är det trist när det är kallt….. Men va fan kräver du.. Vi har inte haft en sådan här vinter på många år.. Du måste vara ung eftersom du inte upplevt vintrarnas på 70-80 talet då vi hade -35 i två månader..
För övrigt kommer sponsorerna att svika världscupen i längd om inte alla ställer upp. Sedan sviker publiken och till slut får man tävla om termosar i Lima, om det inte är för kallt förstås… :)

Inlagd: 2010-03-02, 20:33
Skriven av: svegon

Vill slå ett slag för Mats Larsson och Sandra Hansson. Dubbeljakter är kanske inte deras melodi men de hade varit kul att se dem i en klassisk stafett sträcka. Egentligen ingen optimal världscuptävling för dem att vara med i men det finns dessvärre inga andra som passar i år sådär klockrent för Sandra. Mats är ju som klippt och skuren för sprinten i drammen och stockholm. Helt rätt att ge lite unga åkare chansen det är många som behöver matchas mot dem bästa!

Inlagd: 2010-03-02, 21:02
Skriven av: Kim

Måste vara väldigt skönt för dom att få komma hem och gå tillbaka till vardagen efter OS. Läste i VG att Northug var osäker på start i Lahtis alla är nog skit trötta efter OS. Så det blir nog ett tunnt startfält.

Inlagd: 2010-03-02, 21:33
Skriven av: nisse

kan förstå det, efter att ha tänkt och lagt all energi man har på ett OS under 4 års tid. Inte så konstigt om man är skit trött efteråt.

Inlagd: 2010-03-02, 22:18
Skriven av: Sanna

Det var väl en sjysst utagning. Förbundet håller fast vid sina direktiv att ge chansen till de som lyckas bra i skandinaviska cupen. Den enda som man kanske saknar är Markus Ottosson som slutade tvåa i Baltic tour och är lika bra i klassisk och fristil. Han är nog troligen sjuk eller något eftersom han inte var mer i norska touren.

Inlagd: 2010-03-02, 23:20
Skriven av: Josef D

Sandra H ska väl köra Vasaloppet i helgen.

Inlagd: 2010-03-03, 08:24
Skriven av: Jonas

KIm: Sandra åker Vasaloppet så klart.. du har ännu inte svart på frågan vad Sandra har för Bra resultat på distanslopp som skulle kvalificera henne till WC ?? du påstod ju att jag missat dom skulle vara intressant om du plocka fram dom..(inte långlopp)

Inlagd: 2010-03-03, 09:36
Skriven av: jossa

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values