28 februari 2010, av Oskar

Det är dags för femmil

olssonjohan.jpg

När tiden har kommit för femmilen vet man att snart är OS slut. Det känns lite vemodigt men samtidigt väldigt skönt att det är över. Under dessa veckor då OS pågått har jag inte fått mycket gjort annat än att jobba och kolla på OS. Helt plötsligt kommer jag ha tid med annat – helt otroligt!

Men innan OS är slut är det dags för det stora styrkeprovet. Förr, innan masstarterna sabbade allt, var femmilen verkligen ett styrkeprov. Här skilde man de stora skidåkarna från andra och spänningen var total från första stavtag tills sista man gått i mål. Det krävdes även mycket mer av folket i tv-sofforna, man var tvungen att hålla reda på mellantider, känna av skidåkarnas ansiktsuttryck samt hur deras åkstil förändrats pga trötthet. Något som var helt omöjligt att förutspå var den mest klassiska av klassiska händelser under en femmil: väggen. Alltid var det någon eller några som låg i täten som drabbades av väggen och fick gå riktigt långt ner i källaren för att lyckas ta sig i mål, med stora tidsförluster som följd.

Två som håller med mig är Kungarna Kungen och Wassberg, och även de svenska åkarna. Johan Olsson:

”För mig är den klassiska femmilen något helt annat. Det blir så att masstarterna blir så tråkiga att titta på att man hittar på något annat som skidbyten.”

Ja, som ni alla vet går femmilen inte i individuell start utan alla startar samtidigt. Det betyder att man sällan får se väggar, heller aldrig några dramatiska omkastningar eller upphämtningar. Det enda vi kommer se är förhoppningsvis några utbrydningsförsök samt en stor jagande klunga. Jag hoppas så himla mycket att vädret inte sätter käppar i hjulet för dessa försök att gå ifrån. Skulle det snöa ikväll, ja då kan man kolla första kilometrarna och sedan stänga av TV:n. Göra något annat i ett tag för att sedan knäppa på dumburken och se Petter Northug spurta ner resten av fältet.

På ett sätt vore det bra, för då kanske Ulvang och Capol inser att femmilar inte ska gå i masstart, fast samtidigt vill jag inte äventyra svenskarnas medaljchans som jag tror är rätt så stor! Så, snälla snälla väderguden (som vissa kallar Swix…), gör så att det blir ett bra femmilföre.

Enligt YR ska det regna lite på förmiddagen för att sedan spricka upp och bli 7°. Hoppas bara det inte blir för mjukt i spåren.

Senast det gick en femmil blev faktiskt Daniel Rickardsson bäste svensk! Det var i Trondheim förra året. Tävlingarna gick där i stället för i Holmenkollen som höll på att renoveras inför VM nästa år (Renoveras betyder tyvärr breddas och göras möjlig för masstartsfemmil). Loppet gick då som nu i klassisk stil och jag tror att Rickardsson kan åka minst lika bra ikväll. Han har lyft sig flera snäpp sedan förra året, och blev han åtta då, ja då kan det bli pallen!

Johan Olsson åkte också femmilen i Trondheim. Då blev han 16:e man. Han brukar ha lite problem med de lite längre distanserna men har sagt att all träning inför denna säsongen har varit fokuserad mot femmilen. Efter vallafiaskot i Liberec på 15 km klassiskt tror jag han är grymt revanschsugen. Han har visat superform här i OS och tror jag kan vara en av de som lyckas gå ifrån klungan. Gör han det kan allt hända. I dubbeljakten visade han att det finns en bra spurt i den kroppen. Kanske inte den bästa, men den kan räcka till! Till DN säger han kaxigt:

”Jag behövde ju bara köra i tre kilometer på stafetten för att de flesta skulle behöva släppa.”

Anders Södergren är dagens joker. Om han skulle placera sig på pallen idag skulle jag kalla det århundradets skräll. Han kan bara inte ha fått ihop tillräckligt med träningstimmar för att klara sig igenom en hel femmil, det går bara inte! Men som sagt, räkna aldrig bort Södergren. Han har ett hjärta av guld, och då menar jag inte bara hans godhet utan även den fantasitksa styrkan som finns där inne. På sin hemsida verkar han ta det med ro:

”Jag ska köra fremmilen utan prestationskrav och bara åka med och bevaka när folk faller ifrån. Om dagen är rätt och allt stämmer är jag med i slutfighten.”

Och till DN blir det härliga ord:

”Johan och Daniel är mina värsta konkurrenter. Bauer kan jag väl också nämna.”

Vi får heller inte helt glömma bort Marcus Hellner. Han är ingen klassiskåkare av rang men han har lyckats konservera formen helt otrligt bra under dessa olympiska spel. Går loppet i maxfart får han nog det jobbigt, men skulle det taktikköras och det blir klungspurt på slutet, ja då kan nog Hellner stå där på pallen igen. Trots att hans största chans nog är när det är masstart och lustempo tycker han så här om masstarter i femmilen: ”Jag förstår inte vad FIS (Internationella skidförbundet) håller på med.” Men som sagt, jag hoppas loppet går fort och då borde inte Hellner ha en chans. Men men. På sin hemsida säger han så här:

”Imorgon är det dags för den avslutande femilen. Våndas redan nu lite för att det kommer bli jobbigt. Men samtidigt är jag rätt sugen att tävla. Jag hoppas att formen är lika god som den har varit för då kan de bli ett OK lopp! Vågar inte riktigt hoppas på medalj den här gången, för detta är på pappret min sämsta distans. Men samtidigt har jag ju lärt mig att allt kan hända under detta mästerskap! Det ska bli kul att tävla i varje fall.”

I Trondheim såg topp tio ut så här:

1. Sami Jauhojärvi
2. Tobias Angerer
3. Alex Harvey
4. Maxim Vylegzhanin
5. Petter Northug
6. Andrus Veerpalu
7. Devon Kershaw
8. Daniel Rickardsson
9. Jens Filbrich
10.Lukas Bauer

En ganska konstig topp tio om jag får tycka. Flera personer i den listan tror jag inte kommer hamna i topp tio ikväll. Det läskiga är att flera åkare gör sin första start på femmilen. De är fräscha i kroppen och har haft siktet inställt på bara denna tävling. Jag talar framför allt om Jens Arne Svartedal och Andrus Veerpalu. Båda två kan åka riktigt bra om de har dagen. Norge, som varit bedrövliga under distansloppen på herrsidan får sista chansen till upprättelse idag. Ska de göra en VM i Falun, då Mogren tog femmilsguldet efter en medioker VM-vecka på hemmaplan? Jag hoppas inte det. Odd-Bjørn Hjelmeset är nog lite revanschsugen från den dåliga insatsen i stafetten (som kan berott enbart på vallamiss). Lukas Bauer får vi definitivt inte glömma heller. Han kommer sälja sig oerhört dyrt ikväll. Räkna med full rulle tidigt i loppet. Axel Teichmann kan nog få till ett bra lopp, om han känner för det. Dock är jag tveksam, tror nog att Tobias Angerer kan vara den tysk som är strået vassare idag. Han såg bra ut under dubbeljakten.

Petter Northug då? Well, så här säger han till Aftonbladet:

”Bauer är den jag fruktar mest, vi får vara förberedda på att han går tidigt. Jag ska kämpa för det på söndag, det är ett av mina mål.”

Jacob Hård har gjort en del flummande funderingar på vinterstudionbloggen inför femmilen. Helt klart läsvärt.

Längd.se har tippat Bauer som vinnare och Olsson tvåa, Jauhojärvi trea.

Själv vågar jag inte tippa någonting. Är för nervös.

65 kommentarer till ”Det är dags för femmil”

den gamla 5 milen låter cool å tuff.. varför vill man göra den mindre manlig?! så att tyskarna ska få en chans eller? ;)

Hoppas någon av svenskarna hamnar bra till idag! Tror också på Angerer han verkar gilla dessa tajta och krångliga lopp…
Coolt om Teichmann startar, helskön personlighet på den mannen snacka om allt eller inget! :)

Northuggen då, vad tror vi om honom?

Hoppas loppet blir intressant så jag slipper somna som förra gången. :D

Hejja hejja Södergren!

Inlagd: 2010-02-28, 12:22
Skriven av: Sanna

Sami Jauhojärv blir farlig är de här loppet han laddat för länge..

Inlagd: 2010-02-28, 12:29
Skriven av: jossa

Jeg tror det blir for tøft for Northug i dag, særlig med tanke på at han har gått samtlige løp i OS, noe vel ingen andre av favorittene har gjort.

Jeg blir overrasket om ikke Bauer tar dette. Jeg tipper han kommer til å sette opp et tøft tempo allerede etter 5 km.

Inlagd: 2010-02-28, 12:34
Skriven av: drazyc

verkar som vi har de 3 i topp klara då… Bauer/Jauhojärv/Angrer eller någonting liknande.

Inlagd: 2010-02-28, 12:51
Skriven av: Sanna

Hallå Sanna, glöm inte sverige! Södergren tror ju på två svenskar på pallen

Inlagd: 2010-02-28, 13:03
Skriven av: Oskar

Jauhojärvi har ikke vært i samme form som ifjor. Tror ikke han tar medalje i dag. Olsson må vel sies å være en av favorittene, men 5 mil er kanskje ikke helt hans greie? Det vet dere bedre enn meg.

Jeg håper jo veldig at Hjelmeset kan gjøre en god figur i dag, men medalje er nok helt urealistisk.

Inlagd: 2010-02-28, 13:12
Skriven av: drazyc

Jag tippar:

1 Northug
2 Veerpalu
3 Bauer

Inlagd: 2010-02-28, 13:35
Skriven av: josef D

Idag håller jag verkligen på Södergren. Troligen slåss han väl med Hellner om att bli tredje svensk, men oj vad jag hoppas att allt år hans väg idag.

Om en svensk vinner eller är på pallen idag bör vi starta en ny kampanj mot masstarter så att Ulvang förstår att för oss är sporten viktigare än en temporär framgång. Hoppas verkligen att Ulvang får sparken snart. Jag har alltid trott att han hade mycket karaktär, men han framstår som en patetisk politiker som bara tänker kortsiktigt och på sig själv.

Mitt förslag är att fem och tremilen blir med individuell start. DP görs om till en äkta jakt-start som den vi hade i 2001. Varannat mästerskap med klassisk åkning först och varannan med skate först.

Sprint-stafetten utökas till att fyra man skall åka en sträcka var. DVS en kort stafett med mycket fart. Det blir ingen semifinal utan 6-8 lag är kvalifiserad sedan förra mästerskapet och fyra lag får kvala in på en världscup ett par månader innan.

Inlagd: 2010-02-28, 13:45
Skriven av: Alexander

I dag er det ikke 5-milen som er viktig. Det viktige i dag er at Blackburn tar poeng mot Liverpool ;-)

GOOOO ROVERS…

P.S. Det blir Bauer sin store dag, men kan få kamp av Olsson.

Inlagd: 2010-02-28, 13:46
Skriven av: Clint

En sak till. Om ingen svensk vinner så hoppas jag Hjelmeset vinner.

Inlagd: 2010-02-28, 13:46
Skriven av: Alexander

Jag tror Mathias Fredriksson vinner idag.

Inlagd: 2010-02-28, 14:10
Skriven av: Skurken

hmm undrar om det blir Bauer eftersom alla verkar så säkra även han själv.. just de han ju falla på också – sport är sport. Men okej lycka till Bauer.

Inlagd: 2010-02-28, 14:10
Skriven av: Sanna

Ditt förslag på hur sprintstafetten ska funka låter kul Alexander men det kommer nog att missgynna små nationer som kan få ihop ett slagkraftigt lag med två personer men inte fyra vassa sprintåkare.
Det enda vitsen som jag ser med sprintstafetten är att mindre skidnationer som Polen, Slovenien, Kanada och Japan kan vara med och kämpa om medaljer ibland.
Det är inte t.ex. inte så kul om det ständigt blir Ryssland, Norge och Sverige på pallen på herrsidan.
Däremot ser jag ingen anledning att sprintstafetten måste vara så jäkla lång så att riktiga sprinters får svårt att hävda sig mot distansåkarna.

Inlagd: 2010-02-28, 14:10
Skriven av: josef D

oj underbar svenska där…
”just det kan han ju falla på också – sport är sport”
skulle de stå.

Inlagd: 2010-02-28, 14:11
Skriven av: Sanna

Det ska bara bli så härligt att få sitta i två timmar och se Bauer åka klassiskt. Det är som den ljuvaste ballett. Rickardsson åker också vackert.

Det är lite underligt att inte Rickardsson nämns av fler som outsider. Han var 8:a i Trondheim, men då hade han ett ordentligt fall. I år är han typ 3 gånger så bra och det verkar som om masstart och 5-mil är hans grej. Jag tror Rickardsson kommer att slå till idag. Han har en bensäker teknik och han har motorn för 5 mil.

Inlagd: 2010-02-28, 14:35
Skriven av: Gabriel

Får Bauer dra hela tiden utan hjälp vinner han inte. Känns grymt svårt att tippa detta lopp. Får väl säga Northug då…

Inlagd: 2010-02-28, 14:39
Skriven av: uttern

Jag tror också att man skall varna för dessa som bara åker 5milen. Många av dom övriga är nog ganska slitna och har det dessutom gått bra som för Sverige är det nog många som har svårt att fokusera. Man vill helt enkelt hem.
Så tyvärr så tror jag inte på Svensk medalj i dag. Bauer får bli mitt tips han är nog väldigt sugen och någon Italienare och Fransman på övriga platser.

Inlagd: 2010-02-28, 14:40
Skriven av: nisse

Blir jo ofte overraskelser på 5 milen. Bauer, Olsson, Harvey, Jahujarvi, Angerer, Hjelmeseth, Sødergren. Kanskje Richardsson eller Babikov?

Northug klarer ikke dette, men han kommer nok til å prøve.

Inlagd: 2010-02-28, 15:00
Skriven av: Gif

Alle klager sånn på Northug og fellesstart. Fellesstartene hadde vel vært enda kjedeligere uten Northug? Nå tvinges man jo til å forsøke på noe tidligere i løpene.

Kred til Northug?

Inlagd: 2010-02-28, 15:03
Skriven av: Gif

Ta åtminstone bort skidbytena på 3 och 5 milarna. Är man missnöjd, så får man väl stanna och valla om. Om man tycker att man har tid med det. Så är ju reglerna på åtminstone en del av långloppen.

Inlagd: 2010-02-28, 15:13
Skriven av: Sten

josef D, jag tror att om man tippar Northug överst på pallen är nog inte Bauer och Veerpalu på pallen utan förmodligen några andra bra spurtare som Angerer och någon ryss. Om man däremot inte har med Northug på pallen, ja då kan det nog bli Veerpalu och varför inte Olsson på pallen.

Inlagd: 2010-02-28, 15:15
Skriven av: Oskar

Jag tror inte på Veerpalu inte med det Estniska vallateamet.

Inlagd: 2010-02-28, 15:34
Skriven av: nisse

Jeg tror også at Rickardsson kan gjøre et bra løp i dag. Men Bauer blir nok for tøff.

Inlagd: 2010-02-28, 15:34
Skriven av: drazyc

Josef D.
Jag tror det är minst lika nationer som skulle kunna vinna den sprintstafett jag föreslog som kan vinna den korta stafetten i friidrott.

En kompromiss kunde vara att alla åkare ska köra två varv. Då borde ganska många traditionella åkare kunna vara med.

Inlagd: 2010-02-28, 15:49
Skriven av: Alexander

Alexander: Den korta stafetten i friidrott kan väl bara USA och Jamaica vinna? Hur som helst har du rätt att någon förändring måste göras av den ganska tråkiga sprintstafetten.

Oskar: Hmm ja mitt tips var nog inte så genomtänkt. Jag tänkte att en liten grupp av starka åkare går loss och Northug hänger på och vinner i spurten.

Inlagd: 2010-02-28, 15:57
Skriven av: Josef D

Hoppas svenskarna kör taktiskt och inte bränner för mycket krut i början. Bauer och Verpalu säger ju iaf att de är dragvilliga i media. Det är en viktigt att alla åkare lär av misstagen från igår och byter skidor. Jag tycker landslagsåkarna ska lyssna på vad Anders Blomkvist säger. Han har ofta rätt i sina uttalelser och ibland önskar man att han hade en roll i landslaget.

På detta forum var vi, med all rätt, varit kritiska till flera kommentatorer. Anders Blomqvist däremot tycker jag gör ett bättre och bättre jobb. Han börjar nästan bli en institution som bara ”måste” vara där för att vi ska få den där rätta känslan framför TV:n.

Inlagd: 2010-02-28, 15:58
Skriven av: Alexander

Andrus Veerpalu kom på 9:de plats i Tartu Maraton (63 km) förra helgen, efter bla Mathias Fredriksson och Martin Larsson. Det positiva är ju att de andra åkarna till sist har insett att de måste köra hårt för att undvika att dra med sig ryggsäckarna som inte klarar att åka själva.

Inlagd: 2010-02-28, 16:01
Skriven av: Kurt

@Kurt: Regner med at du sikter til Northug. Northug er en av verdens beste klassiskløpere, også i intervallstart. Han vant bl.a. 15 km klassisk i Kuusamo. Men at han skal dra hele feltet med den spurten han har, ville jo vært ekstremt taktisk dumt.

Inlagd: 2010-02-28, 16:14
Skriven av: drazyc

Jag tycker pursuiten har sin plats och är inarbetad i mästerskapen. Däremot ser jag gärna en femmil med intervallstart. Ingen vågar trycka på på samma sätt på en femmil masstart som i pursuiten, så det blir garanterat ett luslopp i fyra mil. Men glöm inte att förr i tiden spelade startordningen en stor roll på femmilen, den som fick häng på segraren eller tvåan kunde gå sig till en fin placering och ofta medalj. Det var inte heller särskilt rättvist kan jag tycka. Brink i VM03, Jonsson i OS98, med flera.

Inlagd: 2010-02-28, 16:37
Skriven av: Anders

Tror att Hellner kommer att hjälpa till med farthållningen idag, kanske inte första 1-2 milen. Men sedan tror jag han sätter fart på det om han kan och om ingen(Bauer) gör det. Allt med tanke att göra det bästa för Richardsson och Olsson! Tror inte Hellner blir särskilt lessen om dom hänger av Northug.

Inlagd: 2010-02-28, 17:00
Skriven av: Göran

Anders: Du har et godt poeng. I 5 mil intervallstart, så var det alltid den serkeste som vant, men det var en del rare 2 og 3 plasser som et resultat av at noen fikk heng på vinneren underveis.

I fellesstart har i alle fall samlige likt utgangspunkt, selv om også jeg mener at 5 milen bør gå med intervallstart

Inlagd: 2010-02-28, 17:04
Skriven av: gif

Kanskje Vylegshanin eller Legkov viser seg fram i dag?

Inlagd: 2010-02-28, 17:05
Skriven av: gif

alexander: En annan ide är att man får välja hur många man ska köra med men att de som kör med fler åkare får köra en längre bana. Detta gör att de stora länderna och de små kan utnjutna sina resurser till fullo men ändå tävla på lika villkor

Inlagd: 2010-02-28, 17:32
Skriven av: markus

Ja vi glömde ju Legkov!!! :) stackarn.

Inlagd: 2010-02-28, 17:55
Skriven av: Sanna

Kul att Northug är uppe och kör lite.

Inlagd: 2010-02-28, 19:06
Skriven av: Gabriel

Ser ut som om Nordmennene har lært av svenskene. Spørs om de lykkes like godt.

Inlagd: 2010-02-28, 19:26
Skriven av: Tor

Faen så synd for Franskmannen!
Bauer (tross fall) tar denne. Sverige, som har et uforskammet godt langrenns-lag for tiden, får rollen som darkhorse.
Northug sølv eller ingenting.

Inlagd: 2010-02-28, 19:29
Skriven av: Ubersnuber

@Tor
Som med Svenskene’s løp tror jeg ikke dette var planlagt.

Inlagd: 2010-02-28, 19:31
Skriven av: Ubersnuber

Haha, skidbytena är ju rena komedin!

Inlagd: 2010-02-28, 19:34
Skriven av: uttern

Japp, skidbyten är stor humor. På åkarnas bekostnad som har tränat hela sitt liv för detta ögonblick. Men det blir ju rolig TV, så Ulvang är nog nöjd. Idioti.

Inlagd: 2010-02-28, 19:41
Skriven av: Gabriel

Fan nu vinner den där norsken

Inlagd: 2010-02-28, 20:34
Skriven av: vegard ulvang

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAa! KONG PETTER!!!

Inlagd: 2010-02-28, 20:37
Skriven av: Tor

Detta var väl dödsstöten för masstart

Inlagd: 2010-02-28, 20:37
Skriven av: Gunnar K

JAAAAA!!!! GOOOOOOOOOOOOOOLD!

Inlagd: 2010-02-28, 20:37
Skriven av: Ubersnuber

Hele det norske laget gjorde comeback der!!!

Inlagd: 2010-02-28, 20:38
Skriven av: Tor

In your fuckings face Gunde Svan, IN YOUR FACE!!!

Inlagd: 2010-02-28, 20:41
Skriven av: Neithiri

Vad är de för jävla kommentar neheriehietihe???

Inlagd: 2010-02-28, 20:41
Skriven av: vegard ulvang

To gull, en sølv og en bronse til Northug. Litt under forventet, men han blir jo likevel OL konge.

Han kommer nok sterkere tilbake.

Inlagd: 2010-02-28, 20:42
Skriven av: gif

Det var sinnsykt deilig. Og ingen skal si at han bare lå og hang. Han var i front like mye som de fleste andre.

Inlagd: 2010-02-28, 20:42
Skriven av: Tor

Grattis, suveränt kört av Northug. Teichman är dock ett mysterium. Ligga och sladda halva loppet och kvickna till sista kilometrarna.

Och Grattis Johan Olsson, nu spräckte du mitt OS tips. :)

Inlagd: 2010-02-28, 20:42
Skriven av: uttern

Bra olsson men är fortfarande rädd för att det kan bli en diskning.

Inlagd: 2010-02-28, 20:43
Skriven av: markus

För vadå? Cologna ramlade av sig själv eller menar du något annat?

Inlagd: 2010-02-28, 20:44
Skriven av: uttern

Teichmann gleder seg nok til den dagen da han kommer inn på et oppløp uten en nordmann på bakskiene.

Inlagd: 2010-02-28, 20:46
Skriven av: Jeremiah

Både för det och för den stora kraschen.

Inlagd: 2010-02-28, 20:46
Skriven av: markus

Bra av Johan men skittråkig tävling.
Ingen hårdkörning på sista varvet, det blev precis det lopp som Petter önskade.

Inlagd: 2010-02-28, 20:50
Skriven av: nisse

Tor: Northug drog inte en meter i onödan, det gjorde Sundby, Bauer, Richardsson, Olsson, Vittoz mfl. och mer än en körde bort sina medaljchanser därav.

Om man ska vinna ska man inte dra en meter (Northug, Teichmann) eller vara snäppet starkare än andra och ha lite tur (Olsson).

Men sån är masstarts femmilen, och till FIS ändrar sig så. Grattis Norge.

Inlagd: 2010-02-28, 20:56
Skriven av: Skidjan

Man hade hoppats på lite initiativ Legkov försökte men fick han någon hjälp? Ikke!

Inlagd: 2010-02-28, 21:03
Skriven av: nisse

Om Northug varit svensk och dragit i onödan skulle jag varit grymt irriterad.

Har sett situationen med Cologna. Olsson hade kommit lite för långt ut men han måste ju få gå in i banan. Tycker inte Cologna blev speciellt trängd. Sen faller han av sig själv efter kurvan.

Inlagd: 2010-02-28, 21:03
Skriven av: uttern

Tänk er att prisutdelningen efter Fjälltoppsloppet och Knallcrossen i Bruksvallarna är avslutad.

Skidstadion är helt öde utom ett femtontal ungdomar, 10 – 14 år, och en äldre man.

Mannen skriver autografer, snackar och ”leker skidor” med ungdomarna.

Vem är den ensamme mannen med ungdomarna?

Titta det är ju Petter Northug!

Inlagd: 2010-02-28, 21:03
Skriven av: Elin

Teichmann är otrolig låg å släpa i klungan hela loppet.. Sedan kan han tacka Södergren för draghjälpen .. utan Södergren hade Teichmann inte tagit medalj.. Sedan måste svenskara träna lite på skidbytet tappa rätt mkt tid jämfört med Northug… Start åkt av Swe!!

Inlagd: 2010-02-28, 21:03
Skriven av: jossa

Loppet idag gick ju rätt fort.. klart trist att ingen försöker mer på slutet men alla var trötta…

Inlagd: 2010-02-28, 21:06
Skriven av: jossa

Tack Oskar!
Skidpepp har förgyllt de Olympiska spelen och tillskillnad mot de kvasiintellektuella modebloggarna tycker jag att din blogg fyller ett syfte. Let´s dance nästa? ;-)

Inlagd: 2010-02-28, 21:17
Skriven av: Mr Knissel

(kopierar in mina inlägg här också, vet inte vilken artikel vi använder)

Var sjutton kom Axel ifrån?!?! hängde inte han ihop med Södergren? *förvånad* i vilket fall jävlar va han kämpade! Hade nästan räknat ut Teichmann. (korkat av mig)
Olsson vår Olsson vilken kämpe han med! Var hamnade Södergren?

jo skidbyterna, haha de gav viss humor till skidloppet många som fick problem eller höll på att stå på huvudet…
nog gav de en visst sin del till skidloppet allt men vad det detta man ville åstakomma?!

Inlagd: 2010-02-28, 21:24
Skriven av: Sanna

Briljant svenskt skid-os. Sju medaljer! Vem hade trott det.

Loppet idag var riktigt trist, damernas tremil var till exempel extremt mycket roligare att titta på trots uteblivna svenska framgångar.

Inlagd: 2010-02-28, 21:30
Skriven av: Josef D

Jag måste gå emot strömmen här. Masstart är det som gäller för att skidsporten ska leva vidare.. Grym underhållning och perfekt för livebetting!
Så mµcket pengar som det satsade jorden runt på femmilen har det aldrig tidigare gjorts i något mästerskap på skidor.
Till o med min brasilanske vän följde tävingarn med stort intresse, även han förstod att den som är först i mål vinner..!

Inlagd: 2010-03-02, 14:39
Skriven av: svegon

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values