Vilka tar medaljer?

95d82_2010-vancouver-olympics-medals_2_nzca5_69.jpg

Förra OS tog Sverige faktiskt sju guld, två silver och fem brons. Av dessa medaljer var tre guld och två brons från längdsidan. Alltså totalt fem medaljer. Här på Skidpepp har man kunnat rösta på hur många (längd)medaljer Sverige tar i OS. Nedan har ni resultatet.

Hur många längdmedaljer tar Sverige i OS?

  • 1 (6%, 33 Röster)
  • 2 (13%, 70 Röster)
  • 3 (25%, 130 Röster)
  • 4-6 (22%, 117 Röster)
  • Ännu fler (6%, 34 Röster)
  • 0 (27%, 145 Röster)

Antal som röstat: 529

Som ni ser tror flest personer att det inte blir några längdmedaljer alls! Det måste jag ändå säga är väldigt pessimistiskt. På andra plats ligger de som tror att vi tar tre medaljer och ja, ni kan läsa resten själva. Om man går tillbaka till 2006 och jämför gänget i Turin mot truppen i Vancouver så anser jag att Vancouverupplagan snäppet bättre! Visst, vi har en del frågetecken men samtidigt är truppen ruggigt bred och stark. Förmodligen den bästa truppen någonsin! Någon fixstjärna a’la Svan och Elofsson har vi kanske inte men vem vet, om två veckor kanske vi har det!

Dags att tippa!

I dagens DN har man träffat mästertipparen Anders Danielsson som var en av få som trodde på succé för Sverige under förra OS. Då tippade han elva medaljer varav två guld (Krönikör Karlsson tippade noll guld). I år har han tippat att det blir 13 medaljer, varav tre av dem guld. Bryter man ut längdskidor ur den totala medaljskörden har han tippat fyra medaljer: Noll guld, två silver (Kalla, 10 fritt och Jönsson, sprint) och två brons (Hellner, 15 fritt och herrarnas lagsprint).

I artikeln intill tippar DN-journalisten Johan Esk att det blir tolv medaljer varav ett guld. Och i längd blir det fyra medaljer här med: noll guld, ett silver (Jönsson, sprint) och tre brons (Kalla 10 fritt, damstafetten och damernas lagsprint).

Och i Aftonbladet har man dragit igång en omröstning om hur man rankar alla medaljhoppen.

I samband med att jag la ut omröstningen på hemsidan röstade jag för tre medaljer. Jag ville vara realist men ändå inte pessimist. Om jag skulle röstat idag igen skulle jag nog valt 4-6 medaljer. Så här ser mitt tips ut:

Guld
Charlotte Kalla, 10 km

Silver
Emil Jönsson, sprint
Jönsson/Hellner, lagsprint
Damstafetten

Brons
Kalla/?, lagsprint
Herrstafetten
Marcus Hellner, 15 km

Tyvärr tror jag det inte blir några medaljer i masstartsloppen. Kanske främst för att jag inte brinner för dem lika mycket som de andra loppen.

På fredag i första OS-vinterstudion får vi veta vad pessimisten Karlsson tippar den här gången. Vågar han höja sig från noll guld till åtminstone ett par?

Och vad tror ni?

Etiketter: