Genrepet är över

Det är bara drygt en vecka kvar innan vi får se första stavtagen i 2010 års OS och helgens ”genrep” i Canmore var i svenska ögon något riktigt trevligt. Charlotte Kalla visade snuskigt bra form i förrgår på 10 fritt, hennes paradgren. Frågan är om någon kan slå henne i Whistler? Det skulle vara Bjørgen då, vad tror ni? Och hur vet vi vem som startar först? Hur fungerar det egentligen med det där? Jag vet att jag läst det nyligen men hittar inget på fis sida. Konstigt att jag frågar er istället för att ni frågar mig saker. Oh well, hur som helst kommer det bli riktigt spännande.

Anna Haag tror jag kan skrälla i OS. Hon ligger där och puttrar strax bakom Kalla (och ibland före) och när som helst kommer hon koka över och då jävlar blir det åka av tror jag. Dubbeljakten kan bli hennes STORA stora genombrott. Eller varför inte på tremilen?

På sprintsidan visar Ida Ingemarsdotter att det är mästerskapen som räknas. Så fort det vankas riktiga medaljer är hon där och visar form. Jag kan säga att många gånger har jag tvivlat på henne och tänkt, -äh hon är nog ändå inte så värst bra sprinter när allt kommer omkring. Igår visade hon att jag har så fel så fel. Det var bara hon och ingen annan som pallade att åtminstone försöka hänga med Kowalczyk när hon satte i turbon. Nu har jag inte lyckats hitta banprofilen för sprintbanan och vet inte om OS-banan gynnar polskan lika mycket (har för övrigt stora problem att hitta någonting på den officiella os-sidan) som gårdagens bana.

Vad gäller Magdalena Pajala hoppas jag, som någon skrev i kommentarerna, att hon lärt sig en rejäl läxa på sitt misstag i utförslöpan igår. Hur kan hon välja ett eget spår?! Jaja, vi glömmer det och ser fram emot ett fint OS för Pajala.

Anna Olsson, ja hon hade otur igår men kommer inte ha det på OS. Där kommer hon nog köra sjukt bra. Hon vet att det är nu det gäller och lägg på revanschlustan från gårdagens fadäs så har ni en medaljkandidat till.

Och hur mår Hanna Falk? Förmodligen riktigt bra. Hon har tränat och tränat och tränat och tränat så mycket så att musklerna börjat säga ifrån. Paus och vila och sen kommer formtoppen som ett brev på posten. Enligt skidförbundet rör det sig om en överansträngd ljumske och att det inte är någon fara med falken. Till

En som inte riktigt hittat formen är Britta Johansson Norgren. Hon har sökt och sökt men verkar ha tappat den någonstans. Jag undrar jag vad hon ska hitta på för att lyckas i Whistler. Just nu känns ju hon inte ens säker på en stafettplats.

Herrarna tar vi en annan dag. Nu är det dags att sova!

Etiketter: