Bauer knäckte Northug

Lisa Larsen efter att ha gått i mål i Touren 2009-10-10
Ja nu är Touren över och jag måste säga att en viss tomhet har infunnit sig. Som tur är börjar laddningen till OS från och med nu!

Men åter till loppet. Ett lopp som jag anser vara helt perfekt ur spänningssynpunkt. Det var liksom spännande på två platser utmed banan. I toppen, skulle Bauer klå Northug och i jagande klungan, skulle Hellner och Rickardsson hålla in i mål?

Man såg redan tidigt utmed banan att Northug var stressad. Han gick på som aldrig förr i början och det betydde ju att han inte var säker på seger, för isåfall hade han väntat in tjecken direkt och låtit Bauer dra hela loppet. Men trots Northugs stresshets käkade Bauer upp mellanrummet och gav sig upp i backen i täten. Norsken orkade hänga med en bit men fick se sig slagen strax därefter. Bauer ångade på som ett Södergren-lok i fin form och passerade mållinjen långt över minuten innan Northug som till slut bara hade 16 sekunder till godo mot den jagande gruppen…

Som liknade den klassiska ”tio små negerpojkar”. Gruppen blev tidigt fem pers där man turades om att dra fram till backen. Väl där fick en efter en se sig frånåkt av en allt mindre grupp. Till slut var det bara Cologna, Hellner och Galliard kvar. Cologna la in ett ryck halvkilometern innan mål och den enda som lyckades svara var Hellner. Tyvärr klarade han inte av tempoökningen utan fick se sig slagen i mål. Men en fjärdeplats i Tour de Ski tror jag nog inte han trott innan han gav sig in i cirkusen. Och idag var det bara Bauer som åkte fortare än honom! Tänk om han inte åkt så ”dåligt” i går, då hade det blivit ruskigt spännande! Daniel Rickardsson blev åtta till slut vilket också är enormt bra!

På damsidan var det kul att se Lisa Larsens fina åkning (och inzoomning i målområdet! hon la sig så snyggt raklång med ansiktet rätt ner i snön). 28:e bästa tid idag. Britta och Magdalena hade en betydligt sämre dag med tredjen respektive näst sista etapptid.

Oj nu måste jag återgå till verkligheten en stund!

Etiketter: