En tå från karriärens bästa placering

Fyra igår och extremt nära andraplatsen idag! Det blev en tredjeplats men hur grym är inte Anna Haag?! Hon spurtar ju nästan ner Bjørgen! Kowalzcyk var inte mycket att göra åt idag, hon blir bara i bättre och bättre form. Men även vår Anna. YES!

Charlotte Kalla gjorde inget topplopp men heller inget bottenlopp. Tionde plats är ungefär var hon brukar lägga sig när det är klassisk stil. Väldigt bra att Ida Ingemarsdotter klarade sig inom 30 första. Kvoten börjar fyllas upp även på distanssidan. Dessa har hittills tagit poäng i distanstävlingar:

 • Charlotte Kalla
 • Anna Haag
 • Sara Lindborg
 • Anna Olsson
 • Lina Andersson
 • Ida Ingemarsdotter

Tre tjejer till denna säsong och vi får starta med sex pers nästa år. Det ska väl gå? Jag tänker framförallt på Britta, Lisa och någon Hanna.

Svenskornas placeringar

 • 3 Anna Haag
 • 9 Charlotte Kalla
 • 22 Lina Andersson
 • 26 Ida Ingemarsdotter
 • 44 Kristina Strandberg
 • 45 Hanna Brodin

Angående loppet i sig, trots att fältet sprack upp tidigt i loppet måste jag säga att det var rätt så trist. Men det funkade bra att läsa DN till. Man kunde titta lite då och då och se att Haag fortfarande var med. Om man istället låtit loppet gå med individuell start hade det varit spännande HELA tiden eftersom man blir servad med nya mellantider konstant. Nya mellantider som kastar om placeringarna utefter banan.

Jaja, fint väder var det i alla fall. OCH HAAG PÅ PALLEN!

Läs mer: Aftonbladet