13 december 2009, av Oskar

Stackars Anna Olsson!!

Nu har jag tillslut kollat igenom dagens sprinttävlingar och det finns en hel del punkter att diskutera:

• För långa och tråkiga banor
• Lind inte ens vidare från prologen
• Hattestad inte vidare från kvarten
• Falken gör åter ett fantastiskt resultat
• Anna Olsson har ruggig otur
• Lina Andersson har också otur
• Otur är vanligt i sprint

Först och främst, jag tyckte banorna idag var till viss det otroligt tråkiga. Nästan första halvan av spåret gick ju bara spikrakt fram i lätt uppförslut. Eftersom jag såg loppet inspelat valde vi att spola förbi den delen i vissa heat. Sen att herrarna kunde glida igenom branta uppförsbacken var ju inte heller så värst kul… Nä, korta av banorna ögona böj! Annars tänker jag sluta kalla dessa lopp för sprint! (och kom inte och jämför med skidskyttets sprint – det är något helt annat).

Nästa punkt, Björn Lind. Han går inte vidare från kvalet. En sådan sak är viktig att ta upp eftersom banorna i OS är minst lika långa som idag och ligger på ungefär samma höjd. Med andra ord, går det knackigt här, går det kanske knackigt i Vancouver. Nu blir det hårdträning för din del Björn!

Hattestad, was up? Världens bästa sprintåkare går inte vidare från kvartsfinalen, det ska ju inte hända! Vad säger Norge om saken? Tyvärr (förr oss) är det ju så att när en norrman inte levererar så gör någon norsk det (bortsett från igår). Tack Dahl för att du spurtade ner Northug!

Hanna Falk höll inte riktigt hela vägen idag. Lite mer erfarenhet och träning så tror jag hon kan bli den nya sprintdrottningen! Hon är sjukt startsnabb, hon har bra maxfart och är en fin taktiker. Men mest av allt, hon verkar älska det hon gör så himla mycket! Jag ser redan fram emot nästa helgs sprint (hoppas banan är kortare).

Stackars stackars stackars Anna Olsson! Hon har minsann en jävla otur. Redan på krönet när Olsson och ryskan låg i bredd kände jag på mig att det här kunde gå illa och oh yeah det gjorde det så klart. Ryskan klarade inte att stå på benen och fällde Anna när de låg i högst fart. Och så var kraschen ett faktum. Tydligen är inget brutet utan ena nyckelbenet ska ha hoppat lite snett. Det låter ju bättre än brutet (det tog ett tag för Ferry) men vi lär nog få vänta ett tag innan Anna åker igen. Nu hoppas vi att hon är lika ihärdig på att rehab-träna som Emil Jönsson, så ska det här inte vara något problem inför OS!

Det var inte bara Anna som hade otur idag. Lina Andersson hade också otur i branta backen. När Lina låg i täten upp för branta backen körde Follis över Linas stav vilket gjorde att allt bara stannade upp. Ja bortsett från de som inte låg i täten utan en bit ner och kunde runda förstoppningen. En av de var Marit Bjørgen som senare gick och blev tvåa i finalen…

Till sist. I sprint kan man ha ”otur” och så kan man ha otur. Skillnaden mellan ”otur” och otur är rutin. Många skidåkare har ofta otur men i de fallen brukar det vara så att man kört lite klantigt och gett sig in i en fälla eller ett svårt moment där det är väldigt lätt att ha ”otur”. Otur däremot är ren otur som man själv inte kan göra något åt. Det såg vi i både Linas och Annas fall. Men men, trots allt en helt ok dag av våra vita trikåer på skidor!

24 kommentarer till ”Stackars Anna Olsson!!”

Tråkig tävling bortsett från Falk och Hellner. Som jag skrivit förr Hattestad det ser inte bra ut. Jag får en känsla av annan åkare som var grym 2006.
Sedan är inte OS banorna på 900m? Jag hoppas att det stämmer för vi är som bäst på lägre höjd.

Inlagd: 2009-12-13, 22:04
Skriven av: nisse

Jag är faktiskt inte säker. 900 m låter bekant. Jag litar på dig.

Inlagd: 2009-12-13, 22:08
Skriven av: Oskar

hmm tycker sprinten mer börjar likna skicross. :D den som åker snabbast och puttar utan de andra mest oskyldigt vinner. Inte så mycket skidåkning med andra ord.

Inlagd: 2009-12-13, 22:15
Skriven av: Sanna

Bara att hålla tummarna för att det inte är allvarligt för Anna O!

Inlagd: 2009-12-13, 22:37
Skriven av: Jörgen

Lägger in vad jag skrev i tråden ”Kalla tvåa igen” då det passar bättre här:

Tor och Nisse: Ja, Hattestad har tappat denna säsong. Inte alls lika dominant. Oddsen för att han ska vinna OS (OL) har säkert höjts mycket men visst kan han bli att räkna med…

Petukhov blev störd både i semi och i final, tror att han vunnit annars. Smart (men inte fult) kört av norrbaggarna i finalen.

Jag tror inte att Björn Lind kör i OS såvida han inte slår till ordentligt nu i Rogla. Upp till bevis eller petas från OS är det nog för hans del.

Inlagd: 2009-12-13, 22:39
Skriven av: Jörgen

Håller med om att banan idag var väldigt trist att titta på, kändes som att det var en lång raksträcka där inget hände och sen hände allt på andra halvan.

Tyckte synd om både Anna och Lina, ibland när åkare själva kör tufft så kan jag rycka på axlarna åt incidenterna. Men både Anna och Lina brukar köra juste så jag blir så förbannad när dom hamnar i trubbel.

Björn Lind bör inte få så många chanser till nu, regerande os-mästare eller inte så håller han inte måttet längre och då ser jag hellre att en yngre åkare får ta platsen, de har i alla fall framtiden för sig!

Inlagd: 2009-12-13, 23:07
Skriven av: Kattis

Det märkliga är att Hattestad har varit överjävlig på försäsongen och slagit alla norrmän i deras interna tävlingar, varenda gång. Det är nu något har hänt. Kanske är han bara nedtränad inför OS?

Inlagd: 2009-12-13, 23:52
Skriven av: Gabriel

Petukhov blev stängd av norskarna flera gånger under finalen. Men man kan undra varför han inte var mer aktiv från början. Låg och mesade där bak. kanske stallorder. Vem vet?
Hanna Falk kommer att bli bäst så småning om. Ni som hörde intervjun i TV förstår vilken inställning hon har. Hon sa att fick hon bara träna lite så skulle vi allt få se. Hon lärde sig mycket idag. Blir bara bättre och bättre. En ny idol. Hellner gjorde vad han kunde efter lördagens urladdning. Visade att han är med även i sprinten. Kan bli hur bra som helst.

Inlagd: 2009-12-14, 00:24
Skriven av: Sten

Whistler Olympic Park ligger på ca 700 meters höjd så 900-1000 meter låter att stämma bra.

Anna Olsson blir kvar i Davos och tränar med övriga laget, dock åker hon inte till helgen.

Inlagd: 2009-12-14, 03:09
Skriven av: Andreas P

Läste nånstans att OS går på samma höjd som Beito. Alltså dubbelt lägre än Davos.

Tyckte glidet var alldeles för avgörande i gårdagens sprint. Åkare med tyngd och bra skidor flög fram på slutet. Borde nog gå att få till en bättre bana i det snöparadiset.

Inlagd: 2009-12-14, 08:42
Skriven av: Frans

På NRK var det en diskution kring höjden i OS, men jag kommer ej ihåg vad den var. Dock påpekade experterna att om det kommer lågtryck så blir luften tunnare och det är stor chans för det i Vancouver. I övrigt var de lite oroliga för att höjden kan bli en liten utmaning för kraftfulla åkare som Northug.

Inlagd: 2009-12-14, 09:04
Skriven av: Alexander

Varför är alla så negativa till Lind vist han åkte inte bra i helgen,men har så många andra vist bra resultat förutom Jösson å Modin.Lind var näst bäst i Kusamo (11) enda sprint som varit i klassiskt som just OS går på, kan ju inte ta ut yngre för att dom har framtiden får sig å är lovande måste ju åxå gör resultat.

Tyckte Lina åkte mkt bra för att varit en sprint i fritt på tungbana lovar gott.

Inlagd: 2009-12-14, 09:51
Skriven av: jossa

På tal om otur, eller oskicklighet, Follis har kvalat etta två veckor i rad och fallit (trasslat) till det i semifinalerna.
John Kristian Dahl tycker jag har varit värdelös så här långt, rent åkmässigt. Krånglar sig vidare till både semi och final tre helger i rad och blir där 4-4-1. Hur gör karln…
Hur ser era OS-lag i ut sprint och sprintstafett?
Mina är Jönsson(båda), Modin, T Fredriksson och Lind (ind) samt Hellner (stafett).
Damer: Andersson, Falk, Olsson och Ing’dotter (ind) samma Haag och Kalla (staffett)

Inlagd: 2009-12-14, 10:00
Skriven av: Jonas

… samt Kalla och Haag(staffett) ska det stå

Inlagd: 2009-12-14, 10:01
Skriven av: Jonas

Inför säsongen såg jag damernas sprintstafett som Sveriges största guldläge i OS. Dels pga av att Kalla/Olsson är ett mycket bra lag där åkarna kompletterar varandra och dels pga det relativt svaga motståndet. Men nu har Majdic fått en bra lagkamrat i Katja Visnar och Anna Olsson skadat sig. Plötsligt känns inte guldet klart längre.

Hade man översatt resultaten från igår hade Slovenien vunnit OS guld i sprintstafett.

Inlagd: 2009-12-14, 15:07
Skriven av: Frans

Jag tror att Kalla och Haag är ett bättre par. Vi får se hur Haag åker sprint i helgen,jag tror hon åker jättebra. Sedan tror jag inte att Majdic/Visnar är lika bra med tre lopp med minimal vila.

Inlagd: 2009-12-14, 17:02
Skriven av: nisse

nisse, ja Kalla/Haag är ett bra lag och kan avgöra stafetten ute på banan, men har det paret möjlighet att avgöra om det blir tät strid på upploppet? Kalla förlorade ju upploppet mot Nystad på VM och det hade inte blivit brons där om inte Norge kollapsat.

Inlagd: 2009-12-14, 18:04
Skriven av: Frans

Kalla är en bra spurtare, missen mot Nystad var efter hon åkt in 25sek på Nystad på 4km.

Inlagd: 2009-12-14, 19:07
Skriven av: nisse

Anna O:s egna ord om vurpan:

http://zport.se/skidsport/langd/1.1633478

Angående spurtsnabbhet håller jag nog både Olsson och som det verkar även Falk före Kalla.

Inlagd: 2009-12-15, 18:40
Skriven av: JE

Intervju med Anna i Expressen, hon minns inget av olyckan: http://www.expressen.se/Sport/Vintersport/1.1815420/os-hoppet-om-fallet-har-inget-minne

Hoppas Anna rehabiliterar sig snabbt och kommer tillbaka till Tour de Ski, hon är min absoluta favorit bland längdtjejerna (tillsammans med den andra Annan (Haag alltså)).

Inlagd: 2009-12-15, 18:42
Skriven av: swestam

JE:Det beror på vad du menar med spurt
men efter 5-10km hårdkörning så sätter jag min peng på Kalla.

Inlagd: 2009-12-15, 21:46
Skriven av: nisse

swestam: Har Anna Olsson sagt något om hon tänker köra Touren i år? Jag har fattat det som att de flesta svenska åkarna tänker hoppa över den?
Det är bara Jönsson som jag minns att han nämnt att han kanske åker en del av touren nu när han missat ett par tävlingar. Fast det är klart mitt minne är inte alltid så bra :)

Inlagd: 2009-12-15, 22:33
Skriven av: Kattis

Aha hittade nu i artiklarna det länkas till att hon kanske åker touren! Var lite för snabb att skriva där!

Inlagd: 2009-12-15, 22:35
Skriven av: Kattis

Intervju med Anna:

http://zport.se/ringhornan/nolervik/1.1671788

Inlagd: 2009-12-24, 00:12
Skriven av: JE

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values