Inför Kuusamosprinten

kuusamo.png

Imorgon går säsongens första sprinttävling och vi i Sverige kan inte se det på SVT. Det är fan skandal! SVT har bestämt sig för att bara köpa medelpaketet av världscupen och där är inte Kuusamo med. Istället får man förlita sig på Eurosport eller TV4 Sport vilket samtidigt bretyder reklam reklam reklam. Men men, jag ska ändå sitta i ett möte hela dagen med Stockholms orienteringsförbund och missar rubbet. Har jag tur kanske man kan hitta en TV på lunchen?

Då tävlingen i morgon går i klassisk stil blir norrbaggarna automatiskt förhandsfavoriter. Inga kan diagonala som dom. Jo, kanske en, vår härliga Emil Jönsson. Har han en bra dag på jobbet kanske han har chansen mot den röda armén. Förra året kom Emil sexa, och jag har för mig att samma sak hände året innan. Det kanske är dags nu? Vi har ju sett hans helt galna diagonalteknik nu och fan när ska den sitta helt perfekt?

På damsidan är det desto mer spännande mellan nationerna. Kowalzcyk vann i Bruksvallarna för två veckor sedan och i Muonio i Finland visade finskorna ingen klass alls. Där var det istället ryssarna som kammade hem det. I Beitostølen vann sprint-esset Petra Majdic före alla norskor. Spännande!

Om det är någon som kan spela in och sedan lägga upp på megaupload.com eller liknande, säg till!!

Startlista damer

Startlista herrar

 

Etiketter: