En som går mot strömmen!

Läste på längd.se idag om att långloppan Oskar Svärd tänker satsa hårt på att få köra femmilen under OS i vinter. Det vanliga under de senaste åren har ju varit att världscup-satsande skidåkare tröttnar och blir långloppor istället. I och för sig försökte Oskar slå sig in på världscupen förra året men då var det inte lika helhjärtat som i år:

”Därför är en liten formtopp inplanerad till november och säsongsstarten i Bruksvallarna.”

Målet med satsningen är inga medaljer i OS utan ”kunna göra ett bra lopp och även vara aktuell för stafettlaget.” Det låter lite väl okaxigt. Jag tycker att om man ska skifta från långloppa till en OS-femmil, då borde man väl ändå ha målsättningen att försöka ta medaljer?

Vad tror ni, kommer Svärd slå sig in i OS-truppen?

Etiketter: