Ryssarna…

Jaha, så kom det äntligen fram vilka som var de dopade ryssarna, för det kändes som om det saknades några sist man avslöjade skidskyttarna m.m. En av dem var Dementiev som ni kanske minns från dubbeljakten i OS i Turin. Det var då Södergren som vanligt drog täten och sen blev omspurtad av ett gäng, där Dementiev spurtade snabbast över mållinjen. Frode Estil blev tvåa då. Man kan ju undra om han var dopad redan då? Går man för övrigt in på Dementievs profil på FIS hemsida står det klart och tydligt ”Status: Not Allowed” i rött. Usch.

Den andra ryssen som åkte dit var Tchepalova. Hon har tusentals medaljer från diverse mästerskap (bl a 3 OS-guld, 2 VM-guld). Frågan är om hon började dopa sig nu efter att hon fått barn (för att snabbt komma tillbaka i form) eller om hon dopat sig under hela karriären.

Båda har meddelat att de lägger sina skidkarriärer på hyllan nu efter att de blivit avslöjade. Dementievs karriär blev inte lika lång som Tchepalova då han är bara är 26 år.

Det vore intressant om någon av dessa två gjorde en Marion Jones och berättade vad som egentligen pågått. Det vore otroligt intressant för resten av skidvärlden att få höra.

Tredje ryssen att åka dig var unga Nina Rysina. Såg att hon tyckte Craft var trendigt, undrar vad Craft nu tycker om henne. Kommer även hon lägga skidorna på hyllan för gott nu eller? Hon är ju bara 23. Eller ska hon göra en Kuitunen och komma igen om några år?

Hur som helst, fy fan vad tråkigt det är med den här typen av nyheter.

Läs mer: DN, Aftonbladet

Etiketter: