15 maj 2009, av Oskar

Martin Larsson blir långloppa

Martin Larsson, lintotten från Arvika, som tidigare hade som mål att komma med till OS och köra femmilen, skrev på sin hemsida igår att han bytt inriktning inför nästa säsong och kommer istället satsa helt och hållet på långlopp.

Enligt Larsson är långloppscupen mycket roligare än världscupen:

”I bilen hem ifrån vasaloppet frågade jag mig själv varför jag inte åker mer långlopp när det är dessa är klart roligare än de traditionella loppen med undantag för stafett. Det är dock inte så att de traditionella loppen är tråkiga utan det är långloppen som är roligare. Efter Birkebeinern var jag nästan säker på att jag ville byta inriktning. Varför inte satsa på det som är mer roligt?”

Dock är han inte helt främmande vid att åka lite traditionella lopp nästa år, speciellt under 2009.

Ja vad ska man säga, viktigast är väl att ha roligt! Jag har alltid gillat killen men tyvärr känns långlopp inte lika spännande ur ett fanperspektiv. För mig är det (än så länge) bara världscup och mästerskap som gäller.

2 kommentarer till ”Martin Larsson blir långloppa”

Lycka till! :) självklart ska man satsa på det man gillar bäst. Annars är det svårt att göra bra resultat i vilket fall.

Inlagd: 2009-05-16, 10:54
Skriven av: Sandra

Synd att han inte väntade ett år till bara!! OS-5-mil med gemensam start i klassisk stil hade nog passat honom. Vi får hoppas att träningen går bra och han står överst på pallen i Mora nästa år.

Inlagd: 2009-05-17, 09:23
Skriven av: Alexander

Skriv en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values