12 maj 2009, av Oskar

U-landslaget 09

OK, nu är även utvecklingslandslaget presenterat. Antar att de som är med där ska vara unga och på bettet. För mig är det några nya namn i listan vilket är spännande. Men jag håller med Anders (Tack för tipset!), tråkigt att Maria Rydqvist hamnat mittemellan landslaget och u-laget, som det känns nu. För gammal för att vara U men för U för att vara Landslag.

Herrar

Calle Halfvarsson, IFK Mora SK,
Fredrik Jonsson, Hudiksvalls IF
Jens Eriksson, Dala-Floda
Johan Eriksson, Åsarna
Johan Edin, Kovland
Fredrik Karlsson, Eksjö

Damer

Hanna Falk, Ulricehamn,
Hanna Brodin, Falun-Borlänge,
Lisa Larsen, Sundbyberg,
Emma Wikén, Åsarna,
Magdalena Pajala, Piteå Elit,
Anna Simberg, Torsby

Läs mer: Skidsport.com, na.se, dt.se

3 kommentarer till ”U-landslaget 09”

För mig är det fullkomligt obegripligt att inte Maria Rydqvist och Sara Lindborg är med i någon av grupperna. De är bra mycket bättre skidåkare än flera av de uttagna (dessutom bara 25-26 år vilket är en rätt låg ålder för en toppskidåkare). Meningen är väl att de bästa ska tas ut! Förklara er, ni i svenska skidförbundet! Jag hoppas verkligen att Maria och Sara nästa säsong kommer att visa att ni haft grundligt fel i er uttagning.

Inlagd: 2009-05-13, 10:53
Skriven av: Claes

Jag håller med om att utvecklingslaget vore en given plats för Maria R och Sara L. Nu får dom förmodligen problem ekonomiskt med den totalsatsning som dom verkligen skulle behöva. Det vore kul om dom tog ett rejält steg, det tror jag att dom kan. Rydkvist har åkt bra i slutet på säsongen och med en rejäl träning utan skador så tror jag hon är i klass med dom bästa.

Inlagd: 2009-05-13, 19:51
Skriven av: nisse

Håller med Claes. Rydqvist är väl sex år yngre än Södergren, tio år yngre än Fredriksson och nästan 20 år yngre än Hilde G P.

Jag har tjatat om det förr, men gör det igen. Sverige måste bryta den långsiktigt negativa spiral vi är inne i och då har vi ej råd att behandla talanger på detta sätt. Kanske Rydqvist och Lindborg kan få stöd från Norge på det sätt som Sandra Hansson får.

Inlagd: 2009-05-17, 09:18
Skriven av: Alexander

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values