Skrällarnas dag i dag

Innan loppet i dag var det nog ingen som trodde att loppets topp fem skulle se ut som det gjorde när tävlingen var avklarad:

• Jauhujärvi tar sin försa seger någonsin
• Angerer tvåa, är tillbaka från en lång svacka
• Alex Harvey trea, född 88, tar sin första pallplats någonsin i världscupen
• Maxim Vylegzhanin blev fyra och gick iofs väldigt bra på VM-femmilen där han blev tvåa
• Petter Northug femma, i en klassisk femmil!!?? Han är fan i sjukligt bra form den baggen

Bonusskräll: Daniel Rickardsson på en finfin åttondeplats. En plats som kanske hade blivit lite bättre om han inte ramlat i en av backarna. Men men, bästa loppet någonsin av Daniel? Kanske.

Johan Olsson blev sextonde man vilket var ok men verkligen inget mer. Mats Larsson 25:a, Mathias Fredriksson 30:e, Jesper Modin 39:a. Modin har nog aldrig kört en femmil förut men höll ihop ändå helt ok.

Anders Södergren fick tyvärr tillbaka sina ryggproblem och det såg illa ut ett tag innan han bestämde sig för att gå av banan. Stackars stackars Södergren!!! Hade jag varit naprapat/kiropraktor hade jag jobbat gratis med honom hur mycket som helst. Tyvärr är jag blott en simpel kartograf så det blir inget. Jag kanske ska rita en karta till framgång, utan motgångar, åt honom?

Dario Cologna som inför tävlingen ledde den totala världscupen åkte inte tillräckligt bra för att bibehålla den gula västen. Istället är det nu Petter Northug som, tack vare alla spurtpriser och den fina placeringen, är den nya ledaren. Inte många lopp återstår – vilket spännande slut det kommer bli!! Synd att det inte är en svensk det handlar om…

Resultat

Läs mer: Aftonbladet 1 2, DN