Dagens femmil – en recension

En sak som jag störde mig på idag var att en seger av själva loppet inte kändes lika viktigt som förr i och med spurtpriserna. Man kunde liksom gå och få flest världscup-poäng utan att ens vinna, vilket känns sådär. Jag förstår att FIS är sjukt stressade över alla dessa sällskapsresor och försöker ta till alla knep man bara kan. Förra året var det skidbyten, nu är det spurtpriser. Vad kommer här näst?

• Poäng för snyggast outfit?
• Bäst teknik?
• Snyggaste vurpan?
• Högsta maxhastighet i en backe?

Trots att det var lite spännande idag känns det ändå som att man håller på att förvandla världscupen till en pajas-sport.

Nästa vecka blir det ännu fler spurtpriser och skit när det vankas minitour i Sverige. Visst är det kul med tourar men räcker det inte med en, alltså Tour de Ski? Det känns bara fånigt att behöva se Södergren och andra spurtkanoner harva runt slottet på onsdag…

Well well, jag kommer vara där hur som helst.