Kalla + Klassiskt = Klent

Dag tre i Liberec. VM:et som skulle bli svensk succé verkar mer och mer börja likna alpina VM, alltså katastrof. Jag hoppas så mycket att jag har fel!

Charlotte Kalla, enda svenskhoppet idag, då resten rännskita, visar än en gång att klassisk skidåkning inte tillhör hennes favoritgren. Idag fick hon slita hårt när de fem första började skruva upp tempot redan vid start! Herregud vad det gick! Man såg nästan direkt att det gick alldeles för snabbt för Kalla idag. Tyvärr. Hon krigade så gott hon kunde men när det väl blev skidbyte verkade krafterna vara rätt så slut. Väldigt dålig pitstop-tid också vilket förmodligen berodde på trötthet. Inget gnistrande fristilsdel heller, hon såg mest ut som vilken dussinåkare som helst tyvärr.

Men, jag tror hon kommer igen, var så säkra. Minns bara skiathlonen i Falun då det gick åt pipan för Kalla. Dagen efter åkte hon som en raket i stafetten, herregud!

Hanna Brodin fick prova på ett till VM-lopp. Min fråga är då om det inte är bättre att låta henne åka lite VC innan VM? Eller jag vet inte. Kul att någon är frisk iallafall… Brodin blev 51:a.

Sen så måste jag bara förundras hur Steira kan vara så stark när hon är så himla smal! Var sitter musklerna?! Helt otroligt. Steira och Södergren borde starta klubb: starkast i spåret men utan spurt-klubben. Idag såg det ut som om hon skulle sköra skiten ur resten men polskan Kowalczyk satt som ett frimärke i ryggen på norskan fram till upploppet då hon swischade förbi och tog sitt första guld. Skönt dock att Steira verkade vara nästan lika lycklig som vinnaren. Trea blev slugger-saarinen. Hon är också grym. Nu är det två guld till två sluggers i VM. Teknik verkar inte löna sig. Det som gäller är råstyrka!

Kuitunen 13. Vilken formtoppningsmiss av finskan! Bjørgen 19. She’s out. Om det nu skulle vara så att de ryska skidåkarna var de som tidigare varit dopade så är en sak säker, de dopar sig inte nu. Ryska placeringar: 12, 27, 30, 34.

Och vilken skillnad det är mellan herr och dam-masstarter måste jag då säga. Full rulle redan från första stavtag. Det är sällan man ser det på herrsidan.

Resultat

Läs mer: Aftonbladet, DN