21 februari 2009, av Oskar

Inför herrarnas skiathlon

vaderskiathlonherr.png

Eftersom det handlat mycket om väder den senaste tiden börjar vi med det. Enligt norska YR (bra vädersite) kommer det vara snöfall och kallt på förmiddagen, en bit in på eftermiddagen slår det om och blir plusgrader och regnblandat. Alltså helt hopplösa förhållanden utifrån svenska ögon. VM-siten tror på minusgrader med risk för regn. Hur som helst kommer det nog bli väldigt svårt att göra som de snabbaste damerna gjorde i dag, alltså börja rycka redan från början. Igensnöade spår och smørrebom-varning känns ju inte helt omöjligt. Tänk om det nu skulle bli gambling-väder och alla svenskarna hoppar på ruggat-trenden och det visar sig inte funka, ja då lovar jag att börja skratta. Skratta för att det jag sett fram emot så mycket så länge (även åkarna) har bara blivit motgångar…

Well well, nu ska vi vara positiva! Vi har ju faktiskt en grabb som kanske tar hem det här, och han heter inte Södergren eller Olsson. Han heter Marcus Hellner! Grabben går i Hetlands spår och är bra på att tråckla sig fram när det gäller, om han då fortfarande har krafter kvar.

Och vi vet att Anders Södergren och Johan Olsson är i kanonform och med rätt skidor så kan allt hända tror jag. Tänk er ett ryck av Olsson och Södergren ungefär i mitten av den klassiska delen. De växeldrar och spurtar sedan om segern… Önsketänkande kanske men inte helt omöjligt väl?

Och Södergren är taggad. Till TT har han sagt detta:
”Man blir absolut revanschsugen efter en sådan start. Jag kommer att åka fort på klassiska biten, den banan är betydligt tuffare än skejtbanan”

bananskiathlon1.png

Vem är den fjärde åkaren? Jag lyckas inte hitta information om det? Mathias? Daniel? Who? Fjärde åkaren är Mathias Fredriksson.

7 kommentarer till ”Inför herrarnas skiathlon”

Så surt med vädret. Blir som sagt svårt att avgöra tidigt. Vore dock häftigt att se en sån där tjurrusning som damerna bjöd på. De måste väl köra med Fredriksson, känns inte som D.R har nåt att komma med på fristilen.

Själv hade jag valt att sätta in D.R och låta honom vara ”hjälpryttare”,dvs hålla tempo på den klassiska biten.

Inlagd: 2009-02-21, 17:51
Skriven av: Martin

Förhoppningsvis kanske Fredriksson kör ryttarläge. Plöjer snömodden framför Olsson och Södergren.

Inlagd: 2009-02-21, 17:59
Skriven av: Oskar

Det är så typiskt att i dag då vi ville ha snö då var det superföre och i morgon så snöar det när det inte får.
Vad ska man göra?

Inlagd: 2009-02-21, 18:19
Skriven av: nisse

Skall Mathias Fredriksson göra någon nytta, så får han vara med och bromsa andra åkare möjligtvis.

Inlagd: 2009-02-22, 08:22
Skriven av: Kurt

drömen är att olsson,södergren och fredriksson försöker ryka i den klassiska delen(kanske kan få hjälp av bauer)Om de klara det kan södergren dra upp tempot i fristillen och vi har två medaljer.Om de inte lyckas blir hellner tvåa efter en spurt mot omöjliga Nortug

Inlagd: 2009-02-22, 08:38
Skriven av: Markus

Följer just nu komb-backhoppningen och det SNÖAR ymnigt i Liberec. Fast det slå slå om till regn senare idag.

Inlagd: 2009-02-22, 10:41
Skriven av: Frans

*lär slå om till regn*

Inlagd: 2009-02-22, 10:45
Skriven av: Frans

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values