Jeez, Norgren stoppas från start – Haag magsjuk?

Hmm, det som skulle bli ett fantastiskt VM verkar inte börja helt på rätt sätt. Britta Norgren och Anna Haag är båda magsjuka och kanske pga det har Norgren för höga blodvärden för att starta i VM, åtminstone under de närmaste fem dagarna! Enligt DN hade hon 160 och 161 gram per liter. Gränsvärdet är 160 gram per liter. Hon brukar naturligt ligga högt och nu blev det för mycket, eller
på gränsen med andra ord!

Det där med eget boende i ett eget hotell, hur går det med det? Eller har specialkocken tillagat en specialbrygd som inte gick hem? Well, nu håller vi tummarna för att dessa två blir friska så snart som möjligt.

Och, är det inte läge att kalla ner Rydqvist? (visst tjatar jag men hon är ju ändå reserv?)

Uppdatering: Anna Haags magsjuka är inte så brutal, hon kan redan äta rätt så normalt. I eftermiddag bestämmer hon sig hur det blir med morgondagens tävling, men det lutar åt start. Skönt!

Uppdatering 2: Enligt Expressen är Norgren nu rentvådd från några dopingmisstankar men kommer ändå inte få starta, då man anser att så pass höga blodvärden är farliga för kroppen! Man berättar även att en annan åkare blivit stoppad men inte vem det är.

Läs mer: Aftonbladet, svt.se, DN, Anna Haags hemsida

Tack swestam och JE för nyheten.