14 februari 2009, av Oskar

Fina resultat av svenskorna

Det såg ut att vara en ruskigt tung bana som man åkte idag. Upp till första tv-mellantiden såg det ut på vissa som om de var ute och gick på tur, så hårt verkade det vara. Man kunde även se det i resultatlistan då det blev väldigt stora tidsskillnader i toppen. Kowalczyk vann och var 12 sekunder före Longa som i sin tur var 18 sekunder före Majdic! Kuitunen hade en riktigt dålig dag på jobbet, wassup med hennes VM-form?

Svenskorna då? Jo, alla skötte sig riktigt bra faktiskt. Inga superplaceringar men Anna Haags åttondeplats är inte fy skam. Ser man till tiden efter så är det kanske lite mycket – nästan minuten efter polskan. Charlotte Kalla blev nia, Britta Norgren tolva och Lina Andersson 18:e.

Bra insatser som kan räcka långt i stafetten tror jag! Ser man till laginsatsen idag så är ju Sverige helt klart bäst: 8,9,12,18. Finlands rad är: 7,10,24. Norge: 6,17,25. Tyskland: 13,14,20. Italien: 2,21,22,26. Nu kommer ju inte alla åka klassiskt i stafetten, men vi vet ju att tex Kalla är bättre i fri stil.

Frågan är nu bara vem som ska åka vad i stafetten! Norgren och Haag verkar vara lika bra på klassiskt som fri stil, Kalla är given på skate-sträcka. Sen då? Andersson på första?

12 kommentarer till ”Fina resultat av svenskorna”

Efter dagens lopp så hakar jag på Niklas Jonssons uppställning med Andersson-Haag-Kalla-Norgren. Med reservation för hur Lina känner sig efter sprintstafetten, vi skulle behövt Rydqvist som ett alternativ där. För det kan även inträffa sjukdomar.

Inlagd: 2009-02-14, 14:15
Skriven av: Torbjörn

Tycker att Kalla ska köra sista sträckan hon mosar motståndarna i 5km fristil.

Haha kanske lite önsketänkande från min sida.

Inlagd: 2009-02-14, 16:36
Skriven av: Andreas

Bra av tjejerna och jag tror att Kalla kan börja få lite mindre tvivel efter 2topp 10 i rad. Hon åker fortfarande lite krampaktigt och får nog slita i onödan, men när det släpper har hon säkert 30sekunder gratis.

Inlagd: 2009-02-14, 16:55
Skriven av: nisse

Hon kommer att bli bättre men hur lång tid det kommer att ta det vet jag inte men på 10km fristil så har hon ett imponerande facit 7, 13, 3, 3 och 1 tänk om hon hade varit lika bra i den klassiska stilen.

Idag blev hon 9:a i 10km klassiskt som är en tangering av hennes person bästa på den distansen.

Inlagd: 2009-02-14, 18:41
Skriven av: Andreas

Alldeles riktigt som du säger Nisse,med den motor Kalla har skulle hon vara i topp i klassiskt.Problemet hon har är ju att hon lite likt Angerer borrar ned huvudet=det blir krampaktigt.Kanske i förlängningen problem i skuldror och rygg.Ett simpelt knep är ju att åka utan stavar något pass då och då.Visst Torbjörn vi hade behövt Rydkvist,men vi lär nog få stånga våra pannor blodiga det är i allafall ingen som lyssnar på oss.

Inlagd: 2009-02-14, 19:23
Skriven av: lkh

Bästa Ryska på 16e plats genom TIAGAY Olga tycker dom åkte uselt både på herrsidan och på dam sidan bästa herr åkare blev 24a genom ROTCHEV Vassili.

Sen till Kallas Klassiska åkning så tränar hon ganska mycket men har inte fått till det riktigt på tävling än hon jobbar mycket med att träna magen och armana för att bli bättre för hon är en riktig ben åkare.

Inlagd: 2009-02-14, 19:48
Skriven av: Andreas

Tycker inte Lina gjorde något höjdarlopp, 1.44 efter, 25s efter Britta. Mitt lag: Haag-Olsson-Britta-Kalla. 1:a sträckan lär gå undan med Kowalczyk och Majdic, där behövs Haag. Anna Olsson o Britta hakar på tätlagen och Kalla avgör tidigt på sista.

Inlagd: 2009-02-14, 22:05
Skriven av: JE

JE, andrasträckan är farlig. Om dom andra lagen kör som dom gjort dom senaste stafetterna så blir det väl Virpi, Johaug och Longa? Det vore modigt att ha Olsson där, modigt och kanske dumdristigt.. Nu när Rydkvist inte längre är aktuell så tror jag på dom som åkte idag: Lina-Anna H-Britta-Charlotte i den startordningen. Lina är en kämpe och lär inte vika ner sig lätt på 5 km masstart. Anna håller sig i täten även om det går riktigt fort, Britta tappar inte mer än 20 sek och Kalla åker om alla andra på sista sträckan. Det laget kan ta guld tror jag.

Inlagd: 2009-02-14, 22:25
Skriven av: Oskar_A

JE, Kowaltchuk och Majdic är inte intressanta i stafetten, dom har ju inget lag som håller. Dom farliga är Italien dom kan sno ett brons av oss.
För Finland och Norge har väl inte blivit dåliga? (Kuitonen och Björgen verkar ju inte vara i bra form men det blir nog annat till VM.)

Inlagd: 2009-02-14, 23:44
Skriven av: nisse

Björgen är ju hemma i Norge vet ingenting om hennes form efter magsjukan som hon har drabbats av sen gör det ju ingenting om Kowaltchuk och Majdic sticker och är långt före för dom kör dom ikapp ändå.

Sen Oskar_A var det ett väldigt tjat om Rydqvist personligen så tror jag Lina spöar henne i dagsläget för i fristil har hon ju ingen chans varken mot Charlotte eller Britta. Men håller med dej att laget bör se ut som du skrev med Lina-Anna H-Britta-Charlotte vill inte ha Britta på sista sträckan tycker hon inte har visat så mycket i spurten i år. Sen ser jag Anna O som reserv om nått skulle hända med dom andra.

Inlagd: 2009-02-15, 07:22
Skriven av: Andreas

Andreas nordgren slog ju olsson i sm på dubbeljakten och hon vann sprinten även om det var klassikt var det starkt

Inlagd: 2009-02-15, 08:09
Skriven av: Markus

Markus: jo jag vet men menar att dom har ju bara henne å slänga in om nån blir sjuk och tror inte hon skulle åka sämre än Rydqvist på 5 km iaf.

Men Maria R är ju ett alternativ om det blir sjukdom hon är ju ändå reserv.

Inlagd: 2009-02-15, 08:17
Skriven av: Andreas

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values