Kowalczyk vann!

Nu är även dubbeljakten avgjord borta i Kanada. Själv har jag för första gången på länge följt sändningarna på eurosport, eftersom SVT har bestämt sig för att placera längdåkning på baksidan av TV-tablån. Måste säga att Eurosport levererade mycket bra sändningar. Speciellt bra tyckte jag att Emelie Öhrstig var i rollen som expertkommentator.

Håller med Öhrstig om att det är trist att så få åkare valt att åka till för-OS. Kanske kunde FIS lagt in ytterligare en start för att locka fler över Atlanten? Som det är nu blev det ju mycket åkande för inte så många världscuppoäng.

Hur som helst, Kowalczyk vann alltså! Det finns ju olika sätt att se på polskan, hopplös eller underbar. Själv tillhör jag dem som älskar henne. Åker allt och gör det med full satsning. Klipp hellre en stav än ligg på höghöjdsläger och ladda, säger jag.

Och Piller Cottrer vann herrloppet. Vilken dag! Två av mina favoriter som vinnare.

Avslutningsvis tycker jag att den kommande OS-banan ser riktigt fin ut. Flera stigningar som borde bädda för intressanta och utslagsgivande lopp, där starkaste man verkligen kan vinna.