19 januari 2009, av Jörgen

Brynte och Emil!

Brynte och Jönsson i Vancouver 2009

Robin ”Brynte” Bryntesson och Emil Jönsson vann i sprintstafetten i för-OS i Vancouver – jätteskoj och bra gjort! Hoppas att de konserverar formen till VM!

Bland damerna var det inte fullt så muntert. Förstalaget med Lina Andersson och Anna Olsson blev trea. Andralaget med Ida Ingemarsdotter och Britta Norgren blev sjua. Låter kanske bra vid en första anblick, men inte om man betänker att många av de bästa avstod Vancouver. Hade förväntat mig att de skulle matcha Italiens lag (Genuin och Follis) samt slå det tyska laget (Fessel och Böhler, som slutade tvåa).

Funderar på landslagsledningens beslut att skicka Britta dit till Vancouver, var det klokt? Det hade kanske varit bättre om hon fått ladda i lugn och ro på höghöjdsläger med Kalla, Haag & co istället för att skicka ut henne på en långresa med mediokra resultat som följd, det kan inte vara det optimala för henne?

3 kommentarer till ”Brynte och Emil!”

Väldigt roligt med Emils fina resultat i helgen. Apropå mediokert så kan det vara värt att Petter Northug hamnade på 61:a plats på jaktstarten i dom norska mästerskapen i lördags. Nästan åtta minuter efter vinnaren Tor Asle Gjerdalen!? Han har tydligen varit sjuk efter Tour de ski resultatet är måste ändå klassas som bedrövligt.

Inlagd: 2009-01-19, 14:03
Skriven av: rs

Emil körde ju rätt över skidorna på Piller Cottrer. Kershaw klass på den manövern. Jönsson får nog akta sig lite mer nästa gång, han fick ju en varning för det han gjorde.

Inlagd: 2009-01-19, 14:38
Skriven av: Frans

Hoppas inte Kalla blir sjuk på idrottsgalan. Hon borde inte åkt dit, men jag tror hon fått inside att hon får pris och därför måste. Man borde avskaffa alla galor!

Inlagd: 2009-01-19, 20:06
Skriven av: nisse

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values