Brynte och Emil!

Brynte och Jönsson i Vancouver 2009

Robin ”Brynte” Bryntesson och Emil Jönsson vann i sprintstafetten i för-OS i Vancouver – jätteskoj och bra gjort! Hoppas att de konserverar formen till VM!

Bland damerna var det inte fullt så muntert. Förstalaget med Lina Andersson och Anna Olsson blev trea. Andralaget med Ida Ingemarsdotter och Britta Norgren blev sjua. Låter kanske bra vid en första anblick, men inte om man betänker att många av de bästa avstod Vancouver. Hade förväntat mig att de skulle matcha Italiens lag (Genuin och Follis) samt slå det tyska laget (Fessel och Böhler, som slutade tvåa).

Funderar på landslagsledningens beslut att skicka Britta dit till Vancouver, var det klokt? Det hade kanske varit bättre om hon fått ladda i lugn och ro på höghöjdsläger med Kalla, Haag & co istället för att skicka ut henne på en långresa med mediokra resultat som följd, det kan inte vara det optimala för henne?