Varför stångas inte Lisa med de andra tjurarna??

Charlotte Kalla drog sig ur Touren pga förkylning men nu är hon frisk och ska göra comeback i Intersport Cup i Östersund (dubbel jaktstart, 15 km) imorgon lördag. Kalla hoppar över VC tillika för-OS i Vancouver pga de långa resorna, för att ladda upp på hemmaplan istället. Nog klokt. Hela det svenska damlandslaget (förutom några sprinters) deltar i Östersund:  startlista D21

Men var är Lisa Larsen, varför är hon inte med i startlistan? Lisa är på plats MEN tävlar i juniorklassen D19-20 istället, som kör 10 km: startlista D19-20

Synd! Det hade varit intressant att se hur det går för henne bland seniorerna. Nu tror jag inte att hon skulle utklassa Kalla & co, men hon skulle heller inte göra bort sig. Tycker att man ska låta unga talanger få pröva sina vingar och möta bästa möjliga motstånd tidigt, för att härdas och bli ännu bättre. Inte kan man jämföra tiderna heller eftersom juniorerna kör en kortare distans..

Är det skidförbundet som håller henne tillbaka (igen) för att hon inte ska ”riskera” att göra ett bra resultat och skrivas upp innan JVM? Jag tycker att de i så fall resonerar fel. Låt Lisa tävla mot de bästa och om hon nu gör det med bra resultat – låt henne ta sig igenom det som följer (avd mediaträning), köra JVM och sen VC!

Herrarna i Östersund: startlista H21. Hela svenska herrlandslaget i finns med här också förutom några sprinters.