Tourens upplösning

cologna.jpg

Herrar: Dario Cologna höll i mål och vann. Liksom Kalla förra året fick han sitt riktiga genombrott i Touren och vi lär få se mycket mera av honom framöver. Axel Teichmann gjorde inget allvarligt försök att komma ikapp Cologna och hade inte krafter att svara med när Petter Northug på slutet kom ikapp och gick förbi. Såg ni Petters lilla spurt på slutet? Såg ut att finnas lite mer att ta av (om det skulle behövas)… Giorgio di Centas klättring i totalen på sista etappen är anmärkningsvärd – från 14:e till 4:e plats. Daniel Rickardsson slutade på 24:e plats.

haag.jpg

Damer: I täten kom Aikku Saarinen ikapp Virpi Kuitunen och gick förbi (liksom Kalla gjorde förra året) men saknade sen krafterna för det ryck som hade behövts. Virpi hade krafter kvar, återtog ledningen och vann med 7 s. Surt för Aikku! Anna Haag var sjätte snabbast på den sista etappen och klättrade två placeringar i totalen, från 9:e till 7:e – strålande! Sara Lindborg slutade på 25:e plats. Dagens klättring stod Therese Johaug för (från 11:e till 6:e och dagens snabbaste tid).