Alla damer vidare från prologen

Alla svenska damer som körde prologen gick vidare till final! Anna Haag kom inte till start och är således inte till finalerna heller. Anna Olsson och Britta Norgren var snabbaste svenskorna på en 12:e respektive 13:e plats. Det kommer bli svenskt i alla kvartar utom den andra. Tredje kvarten kör Ida Ingemarsdotter tillsammans med Anna Olsson. I det heatet finns även Kowalczyk och Bjørgen… med andra ord stenhårt heat!! Charlotte Kalla kör första heatet, Lina Andersson tredje och Norgren femte.

På herrsidan är det desto mer dystert. Ingen Jönsson-slakt i dag inte. Endast Björn Lind och Marcus Hellner gick vidare!! Alltså vad är det här? Thobbe, Emil, Brynte och Peter misslyckades! Pinsamt. Brynte var närmast att komma vidare med sin 33:e-plats. Han var bara två tiondelar från att gå vidare.

Det var väl som jag befarade, banan är lite väl lång för svenska sprinters? Kommer nog passa Northug som handen i handsken tror jag. Norge fick för övrigt med 6 pers.

Hela 98 pers stod på startlinjen idag, det är väl rätt så mycket?

• Startlistor