13 december 2008, av Oskar

JOHAN OLSSON!!!!!!!

Äntligen fes farmor!!!!

Fy fan vad grymt det var idag. När man såg att Techmann avslutat riktigt bra tänkte jag, ”jahapp, så tar stoneface ännu en förstaplats” men sen kom Olsson och körde FORTARE än Teichmann i slutet – HEELT OTROLIGT!!!!!!

Jag är så glad.

HURRAAAA!!!!!!

PS. Det här är bara början!

12 kommentarer till ”JOHAN OLSSON!!!!!!!”

Fantastisk. Gratulerer. Utrolig morsomt at svensk langrenn er tilbake der de hører hjemme.

Jeg tror jeg har de aller fleste nordmenn med meg på at når nordmennene svikter, da heier vi på svenskene.

Den gode gamle rivaliseringen mellom Sverige og Norge er viktig for interessen i begge land.

MEN I MORGEN BLIR SEIEREN NORSK!!!

Mitt tips for morgendagens seierherre er Gløersen eller Hattestad, med Nordthug som outsider hvis han kommer seg fra prologen.

Inlagd: 2008-12-13, 17:47
Skriven av: Tor

Ett grymt genomfört lopp. Det har man unnat honom sedan han åkte in i den italienska vätskelangaren i Sapporo för ett par år sedan. Och visst kommer det mera… Heja!Heja!

Inlagd: 2008-12-13, 23:40
Skriven av: rs

Reflektioner efter idag:

Herrarna:

Absolut högsta betyg till Johan Olsson – jättekul att vi nu har en skidlöpare i världsklass i klassiskt!

Northug var väldigt dålig idag. Klart en fristils- och spurtspecialist.

Damerna: Plågsamt att se Britta öppna bra för att sen tappa (Hagg och Lindborg före henne i mål) och inte minst att se Kalla bli omåkt av två åkare som startade efter henne.

Kalla måste bli bättre i klassisk åkning? Bäddar inte gott inför touren där det inte blir fristil förutom i slalombacken (bäddar för Kuitunen eller Saarinen) om jag förstått det rätt?

Inlagd: 2008-12-14, 00:17
Skriven av: Jörgen

Tor: ja jag håller med. När de svenska skidlöparna sviker håller man på Norge, helt klart. I alla fall för min del.

Inlagd: 2008-12-14, 00:20
Skriven av: Jörgen

Tor: Ni norrmän har min absoluta favorit i spåret, Odd-Björn (förutom svenskarna då såklart). Vilken skön gutt han är!

Hoppas detta var proppen ur för Johan, han har varit nära länge nu. Anar man en liten ”Hellner-effekt”?

Anna Haag får för lite cred efter sina lopp tycker jag. Hon är ju mest stabil av dom svenska tjejerna i år och kommer bara gå framåt mer och mer när hon får in rutinen oxå. Idag var hon överlägsen mot Kalla, men ändå kommer det i skymundan av Tärendöexpressen. Det är lite synd tycker jag.

Imorgon hoppas jag på att Brynte repat sig från magsjukan och plockar ner norrmännen i sprinten. Håller en liten extra tumme för honom, eftersom han har skidsveriges roligaste blogg..

Inlagd: 2008-12-14, 00:31
Skriven av: Oskar_A

Ps, hörde ni Hur Jahojärvi och Olsson tackade varandra efter loppet? JAg tror att Sammi kan tacka Johan för bronset och Johan Sammi för guldet. Dom lär nog ha sporrat varandra rejält och hjälpts åt att dra på sista varvet. Det var i alla fall känslan jag fick

Inlagd: 2008-12-14, 00:35
Skriven av: Oskar_A

Oskar_A: Så är det säkert.

Minns en gång för väldigt längsedan en WC-tävling på 5 mil – vår Wassberg kom ikapp Italiens Maurillio De Zolt (som startade 2 nr före dvs 1 min) de turades sedan om att dra och blev 1:a resp 2:a, De hade typ 7-8 man som hängde på dem bakom (a la kö).

Det var en mäktig syn och de kom i mål med mini-istappar i skäggen. De nickade bara kort mot varandra men det räckte, de visste att de hjälpt varandra.

Inlagd: 2008-12-14, 00:48
Skriven av: Jörgen

Oskar_A, ja Odd-Bjørn rules. Har han en fanclub går jag med direkt.

Inlagd: 2008-12-14, 15:31
Skriven av: Oskar

HElt otroligt att inte Johan Olsson ska åka Touren , det är ju ”bara” klassisk i år i denna form skulle han vara sotrfavorit till totalsegern. nu kommer han alltså inte att synas förrän i vm 15 km () där han blir typ 7:A

HUr kan man välja bort 6-7 klassiska lopp på bästa sändningstid, chans på 400 vc poäng samt 600 00 kr , han hade kunnat bli STOR!!!, men nu blir det som vanligt

Inlagd: 2008-12-15, 17:39
Skriven av: Erik

Enig. Spesielt med tanke på at hvert renn i tour de ski også gir verdenscuppoeng…. og Olsson hadde jo faktisk den gule trøyen før Cologna overtok den etter sprinten.

En løper som Hattestad som ikke har noen sjanse til å vinne tour de ski kan muligens bli uttatt pga at sprintene gir poeng i sprintcupen.

Det blir feil å ta ut lag kun med tanke på totalseieren. Man må også ta ut løpere med kapasitet til å vinne enkeltrenn, samt løpere som har sjanse til å vinne verdenscupen og sprintcupen.

Inlagd: 2008-12-15, 18:25
Skriven av: Tor

Jag tror inte Olsson vågar sig på både touren och VM. Han satsar hela sin karriär på 15 km klassiskt till VM. Nu kommer han träna så örona blöder när många andra åker tour och sliter ut sig.

Inlagd: 2008-12-16, 09:59
Skriven av: Oskar

Det är ju rätt lång tid mellan touren och VM , jag tror ockå att touren i sig kan ses som ett hyffsat träningsläger . hans marknadsvärde mot sponsorer hade kunnat bli bra mkt större om han valt att åka toren.
Charlotte kommer ju kanske inte att gå så bra och då hade Johan tagit hennes plats, det är min åsikt

Inlagd: 2008-12-16, 21:02
Skriven av: Erik

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values