Alltid dessa norrmän!

Både jag och Oskar befinner oss på resande fot den här helgen, men jag ska försöka hinna med att kommentera helgens världscup i Kuusamo. Såg att herrarnas sprint blev en ren Norgehistoria:

1. Ola Vigen Hattestad
2. Tor Arne Hetland
3. John Kristian Dahl

Själv såg jag allt fram till herrarnas A-final, då jag var tvungen att rusa till mitt tåg (jäkla backhopparvindar som alltid försenar väsentligheterna…). Fram till dess tyckte jag inte att norrmännen hade dominerat så värst. Vad hände?! Upplys mig gärna i kommentarerna. Hursomhelst, Emils insats tycker jag bådar gott inför den fortsatta säsongen.

På damsidan lyste dock Norge med sin frånvaro. Kul att Lina Andersson visar gammal god form, hoppas att det även kommer att se bra ut i distanstävlingarna. Majdic dominerade, men hur står det egentligen till med Virpi?! Ännu känns det inte som man sett nåt riktigt formbesked… Ska bli högintressant att se henne på morgondagens klassiska mil. Trodde att hon skulle leka hem segern, inte så säker på det längre.

Svenska resultat

Herrar:
6 Emil Jönsson
8 Jesper Modin
17 Björn Lind
26 Mats Larsson
30 Tobias Fredriksson, slutade 31 i kval, men flyttades upp när Kershaw diskades (varför?!)
33 Robin Bryntesson

Damer:
2 Lina Andersson
9 Ida Ingmarsdotter
19 Britta Norgren
32 Anna Olsson
51 Sofia Bleckur
63 Ingrid Vikman

Oskars kommentar: Är som sagt i Edinburgh men kände mig krasslig idag så jag kollade på finalerna över nätet. Enligt kommentatorerna på NRK så är sprintbanorna lite längre i år och därför går det bättre för norrmännen eftersom de är mer uthålliga. Huruvida det är sant eller om bara Emil hade en dålig dag på jobbet vet jag inte. Banan i VM är ännu längre än den idag, och OS-banan kommer vara ytterliggare någon hundra meter längre. Trist att Brynte och Tobbe inte gick vidare, de är båda såna härliga karaktärer. Ungtuppen och den listiga gamla räven. Thobias är lite lik Hetland. Kommer ut sist hela tiden men lyckas tråckla sig igenom fältet och sen komma bra i slutet. KUL MED LINA! Dock tror jag hon borde foka på sprint, det verkar vara hennes grej. Anledningen till att Kershaw diskades var för att han gjorde för många skate-skär.