Idag hade täten lite för långt försprång

Fan Norges lag är fullt med småttingar, och så går dom och vinner! Tänk bara om Lisa Larsen hade varit här, då hade det varit andra bullar minsann…

Jenny Hansson kanske inte sätter 5 km som sin bästa distans då hon vanligtvis satsat på tio gånger den distansen (långlopp), så hon var ett väldigt osäkert kort innan start idag. Tyvärr gick det inte riktigt så bra som man hoppades och avståndet fram till ledartrion var lite för långt för att Kalla & Co skulle kunna köra ikapp.

Jenny Hansson om loppet:
”Det var en otroligt känsla att få komma på pallen i ett världscuplopp! Jag var jätteglad innan start att jag skulle få var med om det här.”

På frågan om hon vill ha kvar platsen i stafettlaget svarar hon ”absolut!”

Britta Norgren och Anna Haag höll ställningarna men lyckades dock inte att plocka något på täten så när Charlotte Kalla gick ut på sistasträckan var det lite väl långt upp till täten, men dock inte till pallen! Italienskan Sabina Valbusa som låg trea ut på sista sträckan hade inte en suck mot Kalla som flög förbi och roffade åt sig tredjeplatsen.

Vi frågade Britta Norgren hur det kändes att inte gå ut sist, om det varit någon diskussion?
”Med det laget vi var idag så var det självklart att det blev som det blev. Vi vet ju att alla klarar alla sträckorna. Det enda som var konstigt var att se Charlotte Kalla gå i mål. Men väldigt bra att vara på pallen igen. Jag tycker om att vara där!”

Anna Haag som körde tredjesträckan förklarade att hon kände sig väldigt stark i uppförsbackarna men tappade en del utför, ”jag var lite för feg”, och om helgens prestation säger hon taggat:

”Jävligt bra! Vi skulle kunna vunnit idag, det är väl det som kunde varit bättre.”

Och om publiken svarar hon lyckligt:
”Vilket jäkla stöd det var utmed banan! Dom skrek ju förnamn, skitfränt ju!”

Charlotte Kalla som precis fått pris av Pajala kommun i kategorin årets idrottsprestation var riktigt glad:
”Jag fick bra utgångsläga, jag älskar att jaga! Drömmen var att få vara på pallen igen. För två år sedan besökte vi den och det här året började bra!”

Siktet nu är vm-medalj och alla tjejerna säger att de har mycket kvar att ge!

Läs mer: DN, Aftonbladet,