23 november 2008, av Oskar

Hur tar man ut ett sprintlag utan att ha ett testrace?

Om en vecka går världscupens första sprint och frågan som ligger på alla läppar är, vilka åker?! En viktig följdfråga till svaret på frågan bör vara, varför just dessa?

Ja, för är det någon som egentligen vet hur våra svenska sprinters ligger till formmässigt? Testracet som skulle gått i Bruksvallarna ställdes in pga för lite snö/smala spår och jag har då inte hört om något ersättningslopp?

Följden blir att landslagsledningen får slå tärning, vilket den redan verkar ha gjort lite väl mycket i år (Läs: Lisa Larsen och Sandra Hansson). Hoppas ledningen tar sitt förnuft till fånga och utlyser en liten interntävling nu i veckan, varför inte i Östersund som ligger perfekt till, mitt i landet. Okey okey, det kommer aldrig bli av… så hur gör de då?

Ska landslaget få förtur? Hur vägs gamla meriter in? Och framför allt, vilka har vassast armbågar?

Om vi lyckas få tag på någon på förbundet (vi glömde så klart fråga i dag i Gällivare) som kan räta ut dessa frågetecken lovar vi att återkomma i saken!

Och om ni hör något, så säg till!

4 kommentarer till ”Hur tar man ut ett sprintlag utan att ha ett testrace?”

Hur många herrar respektive damer tas ut? Av herrarna tror jag det blir dem vanliga som är bra i klassiskt. För det är väl klassisk stil?

Följande tror jag:

Emil jönsson
Bryntesson
Lind
Mats Larsson (osäker form)

Sedan vet jag inte riktigt hur byström o P Larsson står sig i klassisk sprint.

Inlagd: 2008-11-24, 16:32
Skriven av: TB

Att Lisa Larsen inte fick plats i Gällivare tycker jag är helt fel.Sandra Hansson skulle inte haft en plats tycker jag hon var långt efter i Beitostölen fristilslopp 2.24 efter Björgen på 10 fritt, sedan är hon bättre i klassiskt men vem skulle hon petat i dom två första lagen? hon lär få sin chans om hon åker bra senare i vinter

Inlagd: 2008-11-24, 18:36
Skriven av: jossa

Vet nån när det blir offentlig vilka som ska åka?

Enda jag vet är ju att Kalla, Haag och Norgren ska åka det är ju både 10 km klassiskt och sprint klassiskt som står på schemat.

Vilka sprint åkare det blit har man ju inte en aning om just nu men ska försöka ta reda på det.

Inlagd: 2008-11-24, 19:15
Skriven av: Andreas

Spännande helg väntar, undrar hur Björn Lind och Emil Jönsson åker.
Tror det blir en grym uppvisning.
Spännande starter distansloppen. kul om Charlotte har hittat sin klassiska åkning. Johan Olsson såg stark ut i stafetten och kan säkert gå bra.

Inlagd: 2008-11-24, 23:10
Skriven av: nisse

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values