Hur tar man ut ett sprintlag utan att ha ett testrace?

Om en vecka går världscupens första sprint och frågan som ligger på alla läppar är, vilka åker?! En viktig följdfråga till svaret på frågan bör vara, varför just dessa?

Ja, för är det någon som egentligen vet hur våra svenska sprinters ligger till formmässigt? Testracet som skulle gått i Bruksvallarna ställdes in pga för lite snö/smala spår och jag har då inte hört om något ersättningslopp?

Följden blir att landslagsledningen får slå tärning, vilket den redan verkar ha gjort lite väl mycket i år (Läs: Lisa Larsen och Sandra Hansson). Hoppas ledningen tar sitt förnuft till fånga och utlyser en liten interntävling nu i veckan, varför inte i Östersund som ligger perfekt till, mitt i landet. Okey okey, det kommer aldrig bli av… så hur gör de då?

Ska landslaget få förtur? Hur vägs gamla meriter in? Och framför allt, vilka har vassast armbågar?

Om vi lyckas få tag på någon på förbundet (vi glömde så klart fråga i dag i Gällivare) som kan räta ut dessa frågetecken lovar vi att återkomma i saken!

Och om ni hör något, så säg till!

Etiketter: