Damernas lopp i Gällivare

Skidpepp sitter på presskonferensen för damernas 10-kilometerslopp som Kalla vann i utklassningsstil. Saarinen kom trea och var tydligen lite osäker på formen inför start. Mycket nöjd med sin tredjeplats, vilket är hennes bästa resultat i fristil. Bjørgen nöjd med sin placering och utlovar revansch snart. Kalla tackar hemmastöder och gläder sig åt att kunna bjuda hembygden på en vinst.

Vid sidan av rena resultat från dagens tävling kan även rapporteras att Italiens landslag tydligen har bytt dräkt. Den nya är mörkblå och bär på tydliga retroinfluenser. Mycket snygg, värdig ett land som Italien.

Inte bara Italien har bytt dräkter, det verkar som om många länder, inklusive Sverige, har bytt inför säsongen. Anledningen skulle kunna vara VM-år!

Andra svenska placeringar idag

 • 15. Anna Haag
 • 36. Britta Norgren
 • 43. Maria Rydqvist
 • 49. Maria Gräfnings
 • 54. Sara Lindborg
 • 57. Jenny Hansson
 • 60. Ida Olsson
 • 63. Sofia Bleckur
 • 70. Anna-Karin Strömstedt
 • 74. Therese Svensson
 • 75. Anna Simberg
 • 78. Eva Svensson