Landslaget vs Teams i Bruksvallarna

streetfighter.jpg

Nu när vi äntligen(?) börjar få lite olika teams i Sverige kan det vara intressant att se hur de står sig mot landslaget! Vi börjar med det klassiska loppet i Bruksvallarna.

Landslaget
1. Anders Södergren
2. Johan Olsson
5. Thobias Fredriksson
7. Mathias Fredriksson
13. Marcus Hellner
15. Jesper Modin
17. Björn Lind
31. Mats Larsson

New Sweden
6. Daniel Rickardsson
12. Fredric Uusitalo
23. Peter Larsson
27. Fredrik Byström
54. Fredrik Persson

Team Nordicski
11. Tiio Söderhielm
16. Mikael Ojala
19. Gunnar Hammarberg
65. Fredrik Karlsson

Man kan väl sammanfatta det med att landslaget var bäst och New Sweden lite bättre än Team Nordicski. New Sweden har ju åkare som faktiskt tillhört landslaget. Intressant att Tobbe gick så bra och att Mats Larsson gick så dåligt. What’s up med Larsson? Hellner vet man ju att han inte har klassisk stil som favoritstil, men om man ska tillhöra landslaget (förvisso u-laget) borde man nog prestera lite bättre allround. Mathias kan man inte riktigt betygsätta då han kom direkt från en förkylning.

Söndagens fristilslopp

Landslaget
1. Anders Södergren
2. Johan Olsson
3. Marcus Hellner
18. Robin Bryntesson
30. Jesper Modin
44. Björn Lind

New Sweden
8. Daniel Rickardsson
11. Peter Larsson
16. Fredrik Byström
25. Fredric Uusitalo
33. Fredrik Persson

Team Nordicski
9. Fredrik Karlsson
12. Gunnar Hammarberg
13. Tiio Söderhielm
15. Mikael Ojala

Landslaget i topp igen och lite jämnare mellan de två teamen. Nordicski har alla sina åkare inom 15 bästa, New Sweden bara två. Huruvida det är så att Nordicski är bättre fristilsåkare eller bara hade en bättre dag på jobbet får vi se framöver.

Till helgen är det tävlingar i Gällivare och då har inget team fått in löpare i wc-gruppen, men däremot i den nationella. New Sweden har tre åkare av fem med och Team Nordicski har full pott, alla fyra med! Nu hoppas vi att teamen levererar så att det blir lika mycket fight om platserna som det brukar vara i Norge!