Say hello to… Team Nordicski!

nordicski.jpg

Idag såg ännu ett team dagens ljus. Det är fyra svenska 23-åringar som startat ett team, Team Nordicski, och det är inte vilka 23-åringar som helst! Team Nordicski består av Fredrik Karlsson, Gunnar Hammarberg, Mikael Ojala og Tiio Söderhielm.

Så här skriver man på teamets hemsida (som har .no-adress(!)):

”För att optimera träningen och skapa bästa möjliga förutsättningar för topprestation har de fyra 23-åringarna gått samman med en stödapparat från Norge.”

Första målet blir är att kvalificera sig till världscupen i Gällivare och Skandinaviska cupen. Därefter satsar man vidare mot hela världscupen, VM och OS under de kommande åren.

Gunnar Hammarberg säger:
”Att samla spetskompetens från både Sverige och Norge och plocka det bästa från teknik och träning kommer att göra att vi utvecklas optimalt. Det sociala är också ett starkt vägande argument till varför vi väljer att gå samman i ett team.”

Sen om vi ska prata om hemsidans formgivning, och det ska vi, så är själva hemsidan mycket bättre än nyligen recenserade Newsweden.nu. Visst, den är ganska intetsägande i formspråket till skillnad från färgsprakande New Swedens, men rent funktionellt är det bättre här. Lättläst, klart och tydligt. Man kan prenumerera på sidan via RSS, vilket är ett måste för en längd-junkie som jag själv. Tyvärr finns det ingen riktig presentation av varje aktiv i teamet. Annars är hemsidan bra! Den är för övrigt baserad på samma system, WordPress, som Skidpepp.

Om vi jämför loggor och namn så vinner New Sweden med hästlängder. Deras kitsch-festival-design är ju helt fantastisk (eller ja, crazy) i jämförelse med Nordicski:s lite mossiga retrologga med lens flares. Vad gäller namnet så är även New Sweden tusen gånger bättre än Team Nordicski. New Sweden innehåller så mycket mer tyngd och historiska referenser tillskillnad från Team Nordicski som egentligen bara översatt till svenska är team längdskidåkning…

Just nu kanske du tänker: Vem bryr sig om designen och namn, allt handlar om hur mycket de tränar!

Well, lyckas man med marknadsföringen är chansen större att man kan få in fler sponsorer till ens team och får man fler sponsorer, ja då kan man träna mer utan att behöva jobba/jaga sponsorer! Därför tror jag nog ändå att det kan vara viktigt med en bra hemsida. Med en bra hemsida menar jag väl formgiven men även väluppdaterad så att man vill komma tillbaka, och på så sätt bli exponerad av mer reklam från teamens sponsorer.

Till slut önskar vi Team Nordicski lycka till i vinter!

nordicski.no