02 november 2008, av Oskar

Newsweden.nu – inte riktigt sprintgutta…

Nu har jag lyckats hitta till New Swedens hemsida. Måste säga det med en gång: När Peter Larsson i Expressen säger att de kommer ha sveriges bästa längd-sida hade jag rätt så höga förväntningar, men alltså, även utan förväntningar skulle jag blivit lite besviken, för newsweden.nu är inte riktigt en höjdare…

0090920_m.jpgGrafiska profilen påminner om en blandning mellan en after-eight-kartong och gamla framtids-fantasy-dataspel. Man har även en slags sköld i kromad metall som känns sådär…

Fan jag som hade sett framemot något i samma kaliber som sprintgutta! Fast skillnaden är att detta team skulle vara utklädda till vikingar, eller ninjor, eller vafan som helst! Eller ja, kanske inte. Men ändå!

På sidan kan man köpa merchandise vilket jag tycker är grymt. Tyvärr är det inte riktigt något jag skulle köpa, om det inte nu skulle vara för kitsch-värdet om några år. Blir det New Sweden-nyckelring alternativt knapp/pin så köper jag direkt!!

Well, nu ska jag inte snacka mer skit om designen, det är ju faktiskt bara en smaksak. Att lansera en hemsida så där är ett grymt initiativ! Dock saknar jag det som t ex finns på sprintgutta: en bra blogg (kanske blir bra, men varför öppnas i ett nytt fönster??), mmsblogg, videoarkiv m.m. Fast visst, jag förstår att New Swedens budget är inte riktigt samma som sprintguttas där sponsorerna är många och stora.

Vi hoppas att vi får se lite inlägg om hur det går för gänget och deras väg till VM. Kanske en rapport av Peter Larsson från hans lopp i Kajaani city sprint?

www.newsweden.nu

3 kommentarer till ”Newsweden.nu – inte riktigt sprintgutta…”

Bläh:

* Centrering av all text
* Tables för design
* Lite ”fräscha” idéer tack, som du sa, mms-blogg, något tema
* RSS!
* En sköld? Set sail for inspirationsfailboat

Inlagd: 2008-11-02, 21:20
Skriven av: Anders

Obs, ovan var endast en sågning mot hemsidan. Initiativet är det bästa jag hört på länge!

Inlagd: 2008-11-02, 21:31
Skriven av: Anders

[…] om hemsidans formgivning, och det ska vi, så är hemsidan mycket bättre än nyligen recenserade Newsweden.nu. Visst, den är ganska intetsägande i formspråket till skillnad från färgsprakande newswedens, […]

Inlagd: 2008-11-12, 15:49
Skriven av: » Say hello to… Team Nordic Ski! « Skidpepp

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values