Norska landslaget magsjukt!

Enligt VG.no så har hela norska landslaget blivit magsjukt, vilket innebär att de kanske måste stå över de inledande tävlingarna i Beitostølen som går samtidigt som det svenska loppet i Bruksvallarna. Och på samma sätt som man i Sverige använder bruksvallarnaloppet som värdemätare och uttagningshjälp inför vc-premiären i Gällivare gör man liknande i Norge i Beito, men nu när många av de allra bästa är utslagna kommer det bli riktigt svårt för lagledarn Morten Aa Djupvik…

Han säger för övrigt till VG:

”De er ikke dødssyke, men har kort og godt diare.”

Kan tillägga för de som inte vet att tävlingen i Beitostølen brukar sändas direkt i NRK och är världens media-jippo! Tävlingen har ungefär lika många bra åkare som i Bruksvallarna (kanske färre i år då med tanke på diarrén) men i bruks så har man tur om de lyckas lägga upp en liten ljudlänk på hemsidan. Förra året hade man en web-kamera som stirrade ut över målet och långt i bakgrunden hörde man en speaker som skrek så det ekade och man hörde ingenting.

Ärligt talat, det borde ju vara lika intressant för alla svennar i deras villor att kolla på det inledande nationella loppet på dumburken som att se ett världscuplopp? Så länge det är bra producerat! I bruks får man se varenda elitåkande svensk och det är fanimig inte ofta. OK, på SM också… men ändå!

Åh jag längtar!

Etiketter: