Nordisk ”Tour de Ski” i april 2009?

SR:s Radiosporten har pratat med Vegard Ulvang som ni vet är en av de höga hönsen på FIS. Han hoppas på att dra igång touren redan nästa vår, kring april. Till en början kommer touren inte ha världscupstatus, hävdar Radiosporten.

Tävlingsorter som nämns är Murmansk, Vadsö, Saariselkä-Inari och Rovaniemi. Riktigt exotiska med andra ord. Det verkar som om man försöker förlänga tävlingssäsongen med en månad och det har väl vi skidintresserade inget emot. Frågan är vad de aktiva säger. De måste ju få någon tid att vila? Jag föreslår att man senarelägger säsongspremiären av världscupen en månad. Jag menar, hellre vackra tävlingar i vidderna i norr sena april än gulgrå sörja i Düsseldorf i oktober! Fast i slutändan handlar det väl om det kommer någon publik till de där hålorna i norr? Förmodligen! I Norge är det alltid bra drag och jag tror att ryssarna inte är sämre de.

Men varför inga etapper i Sverige? Gällivare eller Kiruna skulle väl passa in. Eller varför inte i Kallas hemby Tärendö?

Lyssna på intervjun med Ulvang

Etiketter: