Tre fina svenskresultat i helgen

När Emil Jönsson körde skiten av resten av sprinteliten på Sprint-touren i Sibirien visade Anders Södergren och Charlotte Kalla storform i Norge!

En bra svenskhelg med andra ord!

I tävlingen Horgi Opp som bestod av ett 7 km långt final climb ala Tour de Ski, initierad av baggen Kristen Skjeldal, visade Södergren än en gång att han älskar att vinna på norskarnas hemmaplan. Dagen därpå tog han hem segern (i en spurt!!) i Storlirennet som gick mellan Storlien i Sverige och Meråker i Norge. Han passade även på att ta nytt banrekord.

Charlotte Kalla var nästan lika grym som Södergren. Hon ställde också upp i de ovanstående loppen men lyckades ”bara” vinna ett. I Horgi Opp blev det en andra-plats men revansch-lustan var hög dagen därpå i Storlirennet då hon inte ville vara sämre än Södergren och vann med nytt banrekord hon med!

Sprint-touren i Sibirien avslutades med en jaktstart med modellen final climb, dock bara 1400 m lång. Emil Jönsson gick ut nästan minuten före tvåan eftersom han under tourens tidigare etapper vunnit nästan allt. Hann vann helt ohotad. Robin Bryntesson blev för övrigt fyra i touren.

Nu är det snart helt slut på tävlingar för den här säsongen. Södergren har sagt att han kör Fjälltoppsloppet i Bruksvallarna nästa vecka och sen blir det semester för de flesta skidåkarna. Anders sticker till Maldiverna och Emil till Thailand, enl längd.se.