Ida vs Charlotte

I dagens sprint reagerade många Kalla-fans ute i stugorna över att Ida Ingemarsdotter inte släppte förbi Charlotte Kalla på upploppet i kvartsfinalen så att Kalla kunde få gå vidare till semi istället för Ingemarsdotter. Man bygger resonemanget på att Kalla behöver alla poäng hon kan få i världscupen, för att ha en chans mot Kuitunen, som nu efter denna helg leder med 149 poäng.

Det många verkar glömma bort är att längdskidor inte är en lagsport utan alla prestationer sker individuellt, ja, om man bortser från stafetten. Det har dock pratats om att man under Tour de Ski (i likhet med Tour de France) hjälps åt inom laget för att fokusera på den personen som har störst chans att vinna, men detta har inte hänt i vanliga världscupen, än.

Vad gäler Idas prestation så anser jag att för att hon ska kunna lyfta sig ännu ett snäpp framöver och ta sig till finaler behöver hon alla bra resultat hon kan, därför anser jag att hon gjorde rätt idag. Visst, Kalla kanske tappade 10-20 poäng på Kuitunen, men grejen är att hon är inte så himla bra i klassisk sprint, det måste vi komma ihåg!

Däremot blir det andra bullar nästa helg. Då är det 10 km skate! Gissa vem som är revanschsugen då!