Grafer från 10/15k i Canmore

mens_15k_canmore.png

Här ser man att Anders Södergren körde på riktigt hårt i början och att han fick se väggen under de sista kilometerna vilket ledde till ett dyk nedåt i resultatlistan. Hade han klarat att hålla Gjerdalens rygg hela vägen i mål hade han nog varit på pallen. Marcus Hellner låg mitt i ”klungan” hela tiden och hade även han kunnat ta sig till pallen om han inte kroknat i slutet. En tredje svensk som kroknade var Johan Olsson, dock tappade han mark redan efter halva loppet.

womens_10k_canmore.png

Ingen hade en suck mot Schevchenko i 10km skate! Frågan är om ens Charlotte Kalla hade rått på henne. Anna Hansson tappade ganska jämnt mot vinnaren och det tyder väl på att hon inte kroknade utan körde på så bra hon kunde.

Uppdatering: Gjerdalen vs. Södergren (plus vinnaren)
soder_gjerdal.png