Äntligen, Emil!

jons1.png

Som vi har väntat! Inför varje sprintlopp i vinter har jag tänkt, ”Nu är det Emils tur!” men av någon hopplös anledning är det alltid någon rödklädd galning som sätter stopp för det hela. Men inte idag. Alla rödklädda norrmän åkte en efter en ut i prologen och i kvarten, som om de helt plötsligt hade förvandlats till en b-nation (eller sverige för några dagar sedan).

Nu var det alltså äntligen bäddat för seger för Emil Jönsson. Han var snabbast i prologen, han vann sin kvart, han vann sin semi och han utklassade allt motstånd i finalen och fick äntligen ställa sig högst på pallen! Nu när han fått smaka på segerns söttma, ja då vette katten om han tänker ge ifrån sig den där tröjan där det står 1 på något mer. Go, EMIL!

En annan som såg riktigt het ut idag var Björn Lind men han hade ruggig otur. Man skulle kunna kalla det orutin men jag vill nog ändå säga att det är otur, för i semin precis innan schweizaren Eigenmann hakade i Lind lyckades ju svensken skatea om hela fältet utom Jönsson i nedförsbacke! Det är fan mäktigt, sen när han skulle ta kurvan, som måste vara århundradets dummaste kurva (vem fan lägger banor som har en sådan snäv kurva? Jävla puckon!!!), ja då kom som sagt Eigenmann ivägen och dagen var förtstörd. Sen när han åkte b-final hände nästan exakt samma sak i sista kurvan, fast denna gång var det nån jävla kanadick som sabbade det för Lind. Stackars, stackars Björn Lind!

Snart drar jag igång en till namninsamling, en namninsamling för att sprintbanor ska standardiseras och inte ha sådana hopplösa kurvor. Det är inte roligt. Inte alls!

Robin Bryntesson var också äckligt het idag, tyvärr lite för het, för när han la i raketväxeln under upploppet fick han för sig att även byta spår och det vet ju alla att det får man ju inte, så tyvärr blev han diskad och fick aldrig köra semi. Nu har du lärt dig det, Brynte! Synd att du inte kunde lära dig det hemma på träning i stället. Men men, nästa gång!

Mats Larsson och Anders Södergren gick som sagt och ganska väntat inte vidare från prologen, men det är ändå roligt att Södergren får testa sprinta lite, det behöver han. Men vart tog Thobias Fredriksson vägen? Tänkte han bara åka en tävling här i Kanada? Känns lite väl krångligt med alla resor och acklimatisering.

Bäste norrman blev 16:e.

Resultat herrar

Herrfinalen

Segerintervju och (komisk) prisutdelning

Se även loppet på NRK.no, enormt bra kommentatorer

På damsidan gick det inte lika bra för Sverige, två gick vidare från prologen och ingen lyckades gå vidare till semi. Ida Ingemarsdotter var närmast genom sin tredjeplats i kvarten, endast 0.3 sek från avancemang. Kul att Anna Hansson gick vidare från prologen, ändå!

Virpi Kuitunen kom ”bara” sexa i finalen vilket betyder att hon nu tagit ledningen över Charlotte Kalla. Hon leder nu med 24 poäng och ärligt talat trodde jag att det skulle bli mycket mycket mer efter den här helgen! Wee!

Den som vann finalen var hemmaåkaren Chandra Crawford, vilket var bra för sporten i Kanada tror jag. Grattis!

Bästa norska blev 10:a.

Resultat damer

Läs mer: Aftonbladet 1 2, DN

jons2.png
jons3.png
Hattarna flyger i vinden