Dessa startar i kvällens skiathlon

Anna Hansson och Maria Rydqvist går skiathlonen som börjar 19:00 i kväll. Sändningarna startar 18:55 i SVT24. Man åker alltså först halva loppet klassiskt och sen byter man till skateskidor och fortsätter loppet i fri stil. Enligt Anders Södergren har ”Anna känning i en skuldra” men eftersom hon inte nämnt det på sin egna hemsida kanske det inte är så farligt. Det kommer att bli riktigt spännande att se Hansson i sitt första skiathlon-lopp i världscupen!

Det märks att det är en bit bort loppet går, endast 48 skidåkare i startlistan. Däremot är många av de bästa med så klart: Kuitunen, Jacobsen, Nystad, Steira, Sachenbacher, Follis, Roponen, Kowalzcyk, Saarinen osv. De tyngsta namnen som saknas är Charlotte Kalla och Marit Bjørgen.

På herrsidan är det Anders Södergren, Johan Olsson och Marcus Hellner som ska försvara de svenska färgerna. Olsson och Hellner är enligt Södergren fräscha. Han själv säger att han inte känner sig i perfekt form men vi får hoppas att det bara är snack! Herrloppet börjar 20:30 och går också i SVT24.

Herrarnas startfältet rymmer alla grymma bortsett från världscupledaren Lukas Bauer som är hemma och är sjuk.

Det känns som om hela loppet skulle gå långsamt, ja då kommer vi nog se Hellner på pallen idag. Om det däremot går i rasande fart, ja då kan vi nog se Olsson eller Södergren på pallen. Alltså, Sverige har chanser hur man än ser det! ..hoppas jag.