Mats Larsson fyra!

Det var helt annat drag under Mats Larssons skidor idag! Under loppet pendlade han mellan en tredje- och sjätteplats och gick tillslut i mål som fyra, 37.8 sekunder efter tourens stora man Lukas Bauer som vann i utklassningsstil. Det var Larssons bästa lopp någonsin i världscupen, GRATTIS!! Tvåa blev Jens Arne Svartedal och ryssen Nikolai Pankratov stakade in på en tredjeplats. Larsson klättrade 9 placeringar i sammandraget och är nu på en 32:a plats, 4 minuter och 46 sekunder efter Bauer.

Näst bäste svensk blev Anders Södergren som blev 14:e, och ligger nu elva i sammandraget 3:06 efter. Han har tre personer inom 10 sekunder framför sig. Får vi se en plats bland topp fem i toppen av backen i Val di Fiemme?

Dagens stora överraskning var Daniel Rickardsson som blev tredje bästa svensk med en fantastisk 25:e plats! Så bra lopp har han aldrig gjort i internationella sammanhang! Bravo!! Efter detta topplopp har han klättrat 7 placeringar i totalen och är nu precis bakom Marcus Hellner.

Mathias Fredriksson gled in på en 48:e plats över tre minuter efter segraren. Han sa till Skidpepp efter målgång att hans rygg tyvärr inte håller för att kunna prestera tillräckligt hög nivå. Vi lider med Mathias.

Marcus Hellner hade en riktigt dålig dag på jobbet. Han blev 56:a, över tre och en halv minut efter. I sammandraget ligger han nu 7:23 efter och är lååångt ifrån tätstriden. Tänk att han låg tvåa för bara några dagar sedan och om han bara inte ramlat i sprinten hade han haft ett helt annat självförtroende och förmodligen legat mycket högre än han gör nu. Vi hoppas att han är sugen på att stjäla lite sprintpoäng i Asiago!