Dubbelfinskt i topp, Kalla sexa

dsc01744_.jpg

Det märktes inte alls att Charlotte Kalla hade 10 km fritt i benen från igår när hon idag stakade in som sexa i det klassiska loppet här i Nove Mesto. Det där med att hon är bättre i skate är väl kanske sant men att hon skulle vara dålig i klassisk stil är ju bara struntprat! Faktum är att hon aldrig presterat bättre förut i världscupen när det gäller klassisk stil! Suveränt, Kalla!

Anna Hansson gjorde ännu ett grymt lopp och gled in som 17:e idag vilket betyder att hon är 19:e i totalen, 2:25 efter Kutitunen med Valbusa, Johaug och Muranen fortfarande bakom sig!!

Jenny Hansson plockade lite placeringar idag och ligger nu på en 42:a plats i sammandraget.

dsc01746_.jpg
Saarinen på väg mot seger

Vann gjorde Aino Kaisa Saarinen före Virpi Kuitunen och trea blev Therese Johaug. Saarinen fick 30 sekunder i bonus och Kuitunen skrapade ihop 20 sekunder. Johaug hetsstakade ihop 10 bonussekunder, men har fortfarande långt kvar till täten.

Efter dagens seger och alla bonussekunder inräknade tog Kuitunen täten i sammandraget men Charlotte Kalla är hack i häl som tvåa med endast 25 sekunder efter. Trea ligger Kowalczyk, 42 sekunder efter Kuitunen. Ryskan Rotcheva är 46 efter och segraren från sprinten i Prag, Follis är 56 sekunder efter. Resten har över minuten upp till Kuitunen.

Det ser lovande ut för Charlotte Kalla!

Resultat

Ställningen i touren

Läs mer: DN, SvD, Aftonbladet

Nu är det snart dags för herrloppet. Heja, heja!!