Mats Larsson ratar dagens vallaval

dsc01680_.jpg

Det var som jag hade befarat. Risken för bortvallning var stor idag och det uppmärksammades av två skidåkare. Den ene var Mats Larsson som skriver på sin hemsida:

”Kroppen kändes ok men skidorna var bedrövliga. Inte kul att skylla på materialet men idag är det befogat. Min sambo Jenny stod i utförsbacken in mot stadion och på toppen av backen låg jag varje varv i suget på någon men i botten av backen hade jag tappat 15 sek varje gång så det är helt omöjligt att göra något en sån här dag.”

Stackars Larsson, hoppas det går bättre i morgon! Då är det individuell start i klassisk stil och det borde passa honom som handen i handsken. Han ligger för övrigt 3:41 efter. Kanske lite mycket för topp tio totalt tyvärr, men varje lopp ger nya världscuppoäng så vi ska inte hänga läpp!

En annan som hade problem med vallningen var slovenskan Petra Majdic. När skidpepp träffade henne efter målgång var hon otroligt besviken på sitt vallateam.

”Första varvet var bra, sen vart det sämre glid på andra och bedrövligt på sista varvet.”

När vi kom tillbaka till restaurangen på hotellet där hon och hennes serviceteam bor var det inga muntra miner, må jag säga. Majdic, som vanligtvis är bättre i klassisk stil, ligger nu på en 23:e plats i sammandraget. Det ska bli intressant och se om hon plockar placeringar i morgon, eller om hon redan gett upp fighten och istället har siktet in på tävlingarna efter Tour de Ski. Hon vann ju slottsprinten i Stockholm förra säsongen!