Två svenska herrar vidare!

dsc01588__.jpg

Mats Larsson såg ruggigt fokuserad ut på startlinjen och det visade sig vara ett gott tecken eftersom han gick vidare från prologen med sjunde bästa tid. Marcus Hellner gick också vidare men Mathias Fredriksson var på håret från att gå vidare men hamnade tyvärr på en väldigt tråkig 31:a plats, vilken osis! Det kanske var ryggen som fortfarande spökade för honom. Anders Södergren var också inte långt ifrån att gå vidare, med under sekunden från avancemang. Daniel Rickadsson hade det lite svårare bland tinnar och torn här i Prag och Jerry Ahrlin kom inte ens till start. Bengt Stattin sa till Skidpepp att han tyvärr blivit sjuk och förmodligen sitter i planet på väg till Arlanda vid det här laget.

dsc01589_.jpg

Norge hade en bättre dag på herrsidan med 7 vidare till finalerna! Kan bli lite väl mycket rött i final idag. Läskigt!!

Gårdagens vinnare och tour-ledare Lukas Bauer gick tyvärr, får jag väl ändå säga, inte vidare. Men i och med att han hade 47 sekunders ledning inför sprinten betyder detta att han fortfarande som sämst kommer ligga 13 sekunder efter inför nästa tävling.

Varken Kjølstad eller Vittoz kom till start. På vägen hit funderade vi ifall Kjølstad kanske blivit utslagen eftersom hans tid igår låg över 15% efter segraren Bauer, men tydligen så har han blivit sjuk och det är därför han inte startade.

Nu ser vi fram emot en rafflande final med fyra svenskar som ska göra upp om bonussekunder! 60 till vinnaren och sedan dalande ner till 2 sekunder till dem som kommer på 30:e plats!