Bonussekunder används redan i morgon!

Jag hade fel, bounssekunderna som de tre främsta från dagens lopp har samlat på sig används redan i morgon! Detta betyder att det blir lite större tidsspridning i jaktstarten, vilket är ännu mer spännande!

Jag antar att Virpi Kuitunen kommer köra på knock redan från start eftersom hon har 6 sekunder upp till sin landsmaninna Saarinen och 6 till sekunder upp till dagens trea Kowalczyk. Bjørgen startar 9 sekunder efter Kowalczyk så räkna med att Bjørgen kommer börja jaga direkt! Charlotte Kalla startar endast 9 sekunder efter Bjørgen så har Kalla rappa ben i början kanske de två kan ta upp kampen mot det finska ledarparet. Anna Hansson är inte så långt efter hon heller, hon startar faktiskt endast tre sekunder efter Kalla! Kanske lite samkör med Charlotte? Hansson skriver på sin hemsida att sådan är planen:

”I morgon har jag och Charlotte ett perfekt utgångsläge, det skiljer tre sekunder mellan oss och vi ska försöka hjälpas åt att hålla hög fart. Det blir nog spännande! … Nu ska jag och charlotte fortsätta vårt taktiksnack…”

Huruvida Kuitunen fortfarande har ryggproblem i fri stil vet jag inte, men det kan vara så att hon inte orkar med tempot som hon måste hålla för att hålla ifrån de som jagar? Hur som helst är det upplagt för grym dramatik!

Starttider damer

(tiderna är alltså antal sekunder efter första start)

 • 14:00 – Virpi Kuitunen
 • +0:06 – Aino Kaisa Saarinen
 • +0:12 – Justyna Kowalczyk
 • +0:21 – Marit Bjørgen
 • +0:28 – Seraina Mischol
 • +0:30 – Julia Ivanova
 • +0:30 – Charlotte Kalla
 • +0:30 – Olga Rotcheva
 • +0:31 – Valentina Shevchenko
 • +0:31 – Therese Johaug
 •  
 • +0:33 – Anna Hansson
 • +1:22 – Jenny Hansson

Startlista damer

 

På herrsidan ska det bli spännande ifall Bauer och Hjelmeset lyckas hålla Teichmanns tempo. Iofs är ju Teichmann en slow starter men de andra två är ju helt klart bättre i klassisk stil. Hjelmeset sa dock på presskonferensen att han är bra på att jaga, men också att han tror mer på loppen som går i klassisk stil. Jaga lär han hur som helst få göra då han har 7 sekunder upp till Teichmann och 13 till Bauer. Hur bra form är Mats Larsson i? Har han hunnit träna upp sig inför längre streckor än? Någon som vet? Och hur står han i fri stil? Många frågetecken kring Larsson. Jag hoppas att han klarar sig bra!

Från Hjelmeset ner till Anders Södergren är det bara 13 sekunder och med Hetland och Dahl i hasorna lär Södergren och norskarna köra på rätt så bra för att komma ikapp täten. Bara inte Anders får göra skitjobbet och dra hela vägen fram. Han tror själv på en topp-tio placering i morgon. Mathias Fredriksson och Marcus Hellner går ut tillsammans 35 sekunder efter täten så där kan vi nog räkna med lite samkörning! Jag vill se dessa växeldra hela vägen upp till täten! Masstartsraketen Northug startar hela 43 sekunder efter täten vilket gör att man nog kan räkna bort honom från tätstriden. Han säger själv till NRK att han tror att hela fältet kommer vara samlat i mål. Långt från täten är även fjolårsvinnaren Tobias Angerer som är 47 sekunder efter!

Starttider herrar

 • 15:00 Lukas Bauer
 • +0:06 Axel Teichmann
 • +0:13 Odd-Bjørn Hjelmeset
 • +0:19 Sami Jauhojaervi
 • +0:20 Mats Larsson
 • +0:21 Jens Arne Svartedal
 • +0:24 Dnitrij Liashenko
 • +0:26 Anders Södergren
 • +0:28 Tor Arne Hetland
 • +0:28 John Kristian Dahl
 •  
 • +0:35 Marcus Hellner
 • +0:35 Mathias Fredriksson
 • +0:52 Daniel Rickardsson
 • +1:01 Jerry Ahrlin

Startlista herrar

 

Heja Sverige!!