Grafer Davos

Innan jag kommenterar de fina insatserna i söndagens stafetter tänkte jag att det var dags att visa upp grafer från lördagens lopp. Jag bestämde mig ju sist att alltid ha med alla svenskar i graferna men nja, eftersom t. ex. Emil Jönsson kom så långt efter så blir grafen ganska intetsägande så jag bestämde mig för att endast ta med de svenskar som fått världscup-poäng. Detta betyder att varken Jönsson eller Maria Rydqvist får vara med i graferna här.

Damerna först

davos_damer.png

Man kan ju börja med att konstatera att Petra Majdic åkte otroligt ryckigt. Antingen hade hon dåligt glid och tappade massor i utförslöporna men var stark uppför eller så var hon bara hopplöst ryckig? Som vanligt satsade Skofterud allt i början men fick se sig omkörd av Virpi Kuitunen som började lugnt men sen kopplade på raketerna. Anna Hansson däremot körde stabilt hela loppet och om man ser till utvecklingen i slutet av loppet så hade Hansson nog kunnat ta pallen om det hade varit någon kilometer längre.

Die Herren sist

davos_herrar.png

Förhandsfavoriten Lukas Bauer trodde väl själv att han var favorit och brände på som fan i början av loppet. Hans graf är ganska lik Skofteruds, och även han fick se sig omkörd i slutet av loppet, denna gång av Teichmann som ångade på som aldrig förr. Förra året gjorde Teichmann en helt ok säsong, men med tanke på att han var gipsad i benet större delen av den försäsongen var det ju en grym säsong. Denna säsong har han fått vara skadefri och det syns i resultaten – jävlar vad han kör! Anders Södergren fick smaka på den höga höjden efter halva loppet och föll spikrakt nedåt i resultatlistan. Johan Olsson var bäst på att hålla i loppet i slutet. Kul med finskt på pallen!