Krönika om landslags-kaoset på skidsport.com

På skidsport.com kan man idag läsa en över lag kanske lite rörig krönika om dagens situation kring det svenska landslaget. Jag vet inte om det beror på radbrytningsfelen på sidan eller om det är innehållet som inte är helt cleant, men den är lite grötig. Dock finns det en väldigt bra sak Thord-Eric Nilsson säger och det är i slutet angående sponsorer:

”Med en bra marknadschef på förbundet skulle man kanske kunna få in de extrapengar som Mekonomen nu ger skidsporten, men på en annan väg. Samordningen skulle också spara pengar.”

Jag håller med. Istället för att fyra personer ska få bada i pengar bör hela landslaget istället få mycket mer. Gör man som det norska skidförbundet som hårdsatsar på att dra in sponsorer, enligt vad Bråten berättade, ja då skulle man kanske få in tillräckligt med deg för att kunna tillfredsställa ALLA åkares behov!

Men, det finns en faktor som gör att det kanske inte går vägen, och det är att i Norge är längdskidor så sjukt mycket större sport än här i Sverige vilket nog avspeglar sig rätt rejält vad gäller sponsorintäkter.

Etiketter: