Inge Bråten talar ut (och flyttar kanske till Kanada!)

inge.png

På den (för mig) nya langd.se la man i fredags igår ut en lång och intressant intervju med Inge Bråten. Han berättar bl.a att han idag mår mycket bättre än då han slutade som förbundskapten i vintras, då han fick en blodpropp i samma veva som hans mor var sjuk.

Inge säger också att han blivit erbjuden jobb som förbundskapten för det kanadensiska laget inför OS i Vancouver. Ett jobb som han inte tackat ja till ännu – det ska han bestämma sig för nästa år. Spännande!

En annan sak han kommenterar är hur jävla dålig ekonomi det svenska skidförbundet har:

”Ekonomin tycks inte ha högsta prioritet i det svenska skidsystemet, vilket är obegripligt. I Norge sitter 3-4 heltidsanställda och jobbar med att enbart få in sponsorkronor till längdåkningen. Skillnaden är himmelsvid. Tyvärr! Vi hade 10 miljoner om året att spendera på längd. Den budgeten har Nybergsunds fotbollslag i norska division 2. I byn finns 270 hushåll!”

Läs hela intervjun på langd.se

Etiketter: