Suverull 2007

picture-1.png

Förra året vann Anders Södergren rullskidtävlingen Suverull i Estland, men i år valde han istället att dra till Grönland med Alsgaard och fiska öring. Istället blev det ryssfest utan dess like! Det var bara på herrsidan i den nya sprint-disciplinen som det inte blev ryskt i topp. Det var norrbaggen Rønning som vann strax före Thobias Fredriksson.

Distansloppet som bestod av en slags pursuit, först en sträcka i fri teknik och sedan efter paus ett lopp i fri stil, vanns av Eugeni Dementiev som verkar vara i bra form (kanske något att tänka på för de som anklagar ryssarna för att vara dopade under vintern – hur kan de då vara så bra nu?).

Thobias Fredriksson kom åtta på distansloppet vilket betyder att nivån på distansloppet var lågt, eller att han visar att han är grym även på längre distanser.

På damsidan var det Ryssland Ryssland Ryssland Ryssland osv. Korosteleva vann. Hennes lagkamrat Natalia Matveeva vann sprinten. Inga från svenska damlandslaget var på plats. Bästa och enda svenska var Jenny Hansson.

Suverull brukar räknas som en styrkemätare för hur försäsongträningen gått för de aktiva. Synd att så få svenskar var med.

Alla resultat