Smigun och doping

På den trevliga tidningen GLIDs hemsida blir det doping-debatt i kommentarerna varje jävla gång en artikel skrivs om skidåkare som inte är från Sverige eller Norge. Nu senast är det estländskan Kristina Smigun som åker på däng. Nyheten handlar egentligen om att hon tänker lägga skidorna på hyllan ett tag, förmodligen för alltid, men istället handlar snacket i kommentarerna till artikeln bara om huruvida hon och andra skidåkare är dopade eller inte.

Är det verkligen så att man (fortfarande) ska misstänka att alla ”östblockåkare” (inkl Finländska) kanske är dopade? Är inte det lite rasisktiskt? Eller ja, inte rasistiskt kanske men kanske lite att man drar ett visst folk över en kam. Eller ska man även misstänka vissa skandinaviska åkare också?

Jag tycker det är lite väl mycket anklaganden. De som dopar sig, åker väl också dit (hoppas jag)?

Etiketter: