Lahtis – Världscupen är tillbaka

Hyvä Suomi. Nu lämnar vi stället som Gud glömde och drar vidare mot dopingens vagga och huvudstad – Lahtis. Det där mästerskapet i början av 2000-talet sitter fortfarande kvar i mig. Många finnar och finskor överpresterade ju under OS och jag kan inte hjälpa att sitta och fundera om det är på grund av att man återigen fuskat på något sätt. Det är ju såklart inte schysst mot de åkarna som inte hade något med Lahtis-skandalen att göra men så blir ju konsekvensen när nationer och storåkare fuskar i den utsträckningen. Inte rättvist men inte konstigt heller.

På lördag är det sprint och på söndag är det 10/15 kilometer Niskanen, det vill säga klassiskt.
Är ju alltid lite spännande att följa loppen på vårkanten efter ett stort mästerskap. Vissa är mätta, några är hungrigare än vanligt, vissa är ur form andra kommer i storform. Precis som Annie Lööf kan jag tänka mig att äta upp Juha Mietos pjäxa om inte Ebba står på pallen på söndag. Hon verkar ha deppat färdigt och är nog hungrigare än alla andra. Hoppas att Jonna får åka bägge dagarna.

Mycket talar väl för att det blir dubbelt Sverige igen på sprinten igen. Om Jonna har kunnat ladda om förstås.

Porris avstod U23 för Världscup. Kul ändå. Han är hungrig på pallen på högsta nivån. Det gillar jag. Samtidigt kanske det är viktigt att ungdomsstjärnorna ställer upp i ungdoms-VM….Eller?

Ingen Kalla på start. När man läser vad Ingesson och andra säger så verkar det kanske kanske ändå som att hon kör ett år till. Eller tror ni hon är färdig nu? Det lär väl varje fall bli någon tävling till. Falun hoppas vi på. Och den fetaste avtackningen någonsin förstås.

Kul för åkarna att dom kommer kunna andas normalt i helgen. Jag har sagt upp mitt Viaplay kom jag på nu. Blir kanske en månad till då.

Svenska truppen och programmet ser ut så här:
Herrar:

Anton Persson, Falun Borlänge SK
Marcus Grate, IFK Umeå
Johan Häggström, Piteå elit SK
Karl-Johan Westberg, Borås Sk
Calle Halfvarsson, Sågmyra SK
Gustav Eriksson, IFK Mora SK
Jonas Eriksson, IFK Mora SK
Jens Burman, Åsarna IK
Fredrik Andersson, Piteå elit SK
William Poromaa, Åsarna IK

Damer:

Moa Lundgren, Åsarna IK
Emma Ribom, Piteå elit SK
Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF
Jonna Sundling, Piteå elit SK
Moa Olsson, Falun Borlänge SK
Ebba Andersson, Piteå elit SK
Johanna Hagström, Ulricehamns IF
Anna Dyvik, IFK Mora SK
Maja Dahlqvist, Falun Borlänge SK

Program:

26 februari Sprint fri teknik
27 februari 10k/15k klassisk teknik