Sammandraget – hur kommer det gå

Igår var ju ingen rolig dag för svensk längdåkning. Vår största stjärna avbröt touren och det blir alltså återigen så att vi inte får se Frida i de sista etapperna i Tour de Ski. Jag blev riktigt besviken över det beslutet. Men det fanns ju några ljusa stunder också. Hagström tog revansch och det unnande man ju henne. Med fokus på stakning så kommer snart första segern för Johanna.

Blev ännu gladare för Calle. Var längesen jag stod upp framför TV:n men tredjeplatsen var ju faktiskt inom räckhåll. Om Calle vill ska han självklart få åka sprint i OS nu. Så kul att se honom med ett leende och det slog mig hur mycket jag saknat att se honom kämpa med de bästa.

Jag måste ju vara sämst i Sverige på att hitta på nätet men det är nästan omöjligt att hitta den totala ställningen. Längd.se publicerar dock föredömligt varje dag. Så här ser det ut på damsidan.
https://www.langd.se/app/uploads/sites/4/2021/11/sammenlagt-k.pdf

Vi får ju hoppas på Ebba nu men eftersom det inte är någon jaktstart och så korta lopp har jag svårt att se hur Neppan inte ska vinna det här. Hon känns ju väldigt jämn och imorgon lär hon inte tappa mycket om ens nåt och 1 minut i backen till Ebba känns för mycket. Tror inte heller Diggins har nån chans, hon lär tappa lite imorgon och sen är det för långt upp. Niskanen går det ju att ta in del på sista dagen och kanske går det att nå Sorina på nåt sätt. Men mycket talar väl för en pall utan svensk närvaro.

På herrsidan ligger ju Calle på en fin åttondeplats. Hoppas han åker bra imorgon för att han lär bli rejält straffad sista dan med sin stora kroppshydda. Många som kan komma bakifrån. Topp 15 hade varit fint i totalen och kan han vara topp 10 imorgon så har han ju gjort en otroligt bra tour utifrån hur det såg ut innan.

Imorgon är det roligaste etappen känns det som. Varmt väder och solsken verkar det bli. Vallateamet har ju gjort det bra i år så hoppas på finfina skidor så kan det nog bli bra. Återstår att se om Ebba blir södergrenad en gång till.